Budućnost u Ljubljani: Za nastavak serije protiv Cedevita Olimpije

Budućnost Voli će večeras (20.30) u “Stožicama” pokušati da upiše šestu uzastopnu pobjedu u duelima sa Cedevita Olimpijom i učvrsti se u vrhu grupe B

2524 pregleda 0 komentar(a)
Petar Popović u duelu sa Zekom Ogastom, Foto: KK Budućnost Voli
Petar Popović u duelu sa Zekom Ogastom, Foto: KK Budućnost Voli

Prije tri i po mjeseca, Budućnost Voli je odigrala utakmicu sezone, a Džastin Kobs meč života za ubjedljivih 91:60 u “Morači”. Pretposljednjeg dana januara na istom mjestu je bilo mnogo uzbudljivije, ali je opet tim Aleksandra Džikića bio uspješniji (93:91).

Šampion Crne Gore večeras (20.30) tražiće četvrtu pobjedi u sezoni nad Cedevita Olimpijom, a drugu u Ljubljani nakon oktobarskih 84:79. Veliko je pitanje, međutim, da li će moći da je upiše.

Tim Jurice Golemca je od tog poraza u Podgorici 30. januara nanizao devet pobjeda, praktično osigurao plej-of u ABA ligi, a sada će pokušati da uhvati posljednji voz za bitku za jedno od prva četiri mjesta u grupi B Evrokupa, koje donosi meč na domaćem terenu u osmini finala.

Isti cilj ima i Džikićev tim, ali je pitanje da li trenutna forma obećava, ako ništa drugo, uzbudljiv finiš u “Stožicama”. Srpski stručnjak je ove sezone više puta morao da tempira formu ekipe u teškim uslovima za rad, prožetim brojnim povredama i pauzama zbog koronavirusa, a novi udarac zadao mu je FIBA “prozor”, tokom kojeg je bio na prinudnom odmoru - sedam igrača je imalo reprezentativne obaveze, a ostali su otišli kući.

Pauza je i te kako ostavila traga, što se vidjelo u subotu neočekivanom porazu na gostovanju Zadru (65:63), zbog čega će Budućnost pokušati da se iskupi. Ljubljančani su, s druge strane, istog dana u Baru savladali Mornar čak 101:79.

- Cedevita Olimpija je veoma agresivna ekipa, sposobna da nadmaši svaki tim sa kojim igra. Ima veoma pokretne igrače, sa velikim šuterskim potencijalom i nekoliko njih sa mnogo poena u rukama. Moramo da kontrolišemo njihovu tranziciju i ograničimo broj dodira njihovih glavnih igrača - poručio je Džikić.

Slovenački šampion ima mnogo opasnih bekova - Jogija Ferela, Džejkoba Pulena, Zorana Dragića i Jaku Blažiča, zbog čega će spoljnja linija Budućnosti biti na velikim iskušenjima. Jedan od Džikićevih aduta u odbrani biće Petar Popović.

- Želimo da od 1. minuta budemo smireni i koncentrisani, da zaboravimo što prije loše izdanje u Zadru. Ove sezone smo Cedevita Olimpiju savladali sva tri puta, poznajemo se odlično, ali je u “Stožicama” uvijek teško igrati. Napredak rivala se vidio na posljednjim utakmicama, jer je vezao devet pobjeda. Energija mora da bude na mnogo višem nivou, daćemo sve od sebe da eventualnom pobjedom napravimo veliki korak ka završnici Evrokupa - poručio je 25-godišnji Cetinjanin.

Bonus video: