"Basket u mom kvartu" na sedam terena širom Podgorice

Nagradni fond završnog turnira iznosi 2.500 eura

2866 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Glavni grad Podgorica
Foto: Glavni grad Podgorica

Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada će u aprilu i maju na sedam lokacija u Podgorici organizovati turnire u basketu 3x3, u okviru manifestacije "Basket u mom kvartu".

"Manifestacija je zamišljena kao sportsko-rekreativni događaj koji za cilj ima revitalizaciju sportskog, takmičarskog duha i uličnog basketa u svim djelovima Podgorice, kao i promociju otvorenih terena koji je Glavni grad izgradio i uredio za potrebe svojih građana", saopšteno je iz Sekretarijata.

Po tri prvoplasirane ekipe sa svakog kvalifikacionog turnira plasiraće se na završni turnir u Njegoševom parku, čije je održavanje planirano za 21. maj.

Pobjednici kvalifikacionih turnira izboriće direktan ulaz u Top 16 finalnog turnira, dok će drugoplasirane i trećeplasirane ekipe morati da prođu kroz eliminacionu rundu.

Kvalikacioni turniri biće održani na sljedećim lokacijama (datumi održavanja turnira su podložni promjenama):

9. april (subota): Teren u naselju Dahna (za stanovnike City kvarta, Donje i Gornje Gorice, Dajbaba i ostalih obližnjih naselja);

10. april (nedjelja): Teren na Starom Aerodromu (iza marketa VOLI) - za stanovnike Starog Aerodroma i Konika (kao i ostalih obližnjih naselja);

16. april (subota): Teren u Zagoriču, Ulica Marka Đukanovića - za stanovnike Zagoriča, Zlatice, Maslina, Rogama i ostalih obližnjih naselja;

17. april (nedjelja): Teren na Tuškom putu, Ulica Bracana Bracanovića - za stanovnike te zone i Zabjela;

22. april (petak): Teren Stadiona malih sportova - za stanovnike centra grada;

7. maj (subota): Teren "iza Simpa" – za stanovnike dijela grada "preko Morače";

8. maj (nedjelja): Teren u Bloku 5, pored vrtića "Sunce" - za stanovnike Bloka 5, 6, 9, Tološa, Vranića i ostalih obližnjih kvartova i naselja;

Osmi kvalifikacioni turnir biće održan u Golubovcima 16. aprila, u organizaciji Kancelarije za sport i mlade Opštine u okviru Glavnog grada Golubovci.

Finalni turnir je 21. maja u Njegoševom parku.

Nagradni fond završnog turnira iznosi 2.500 eura - 1.300 za pobjednike, 700 za ekipu koja zauzme drugo mjesto, te 500 za trećeplasirani tim.

"Pravo nastupa na turnirima imaju svi punoljetni građani koji su zdravstveno sposobni da se bave sportom, osim košarkaši registrovani u I A košarkaškoj ligi Crne Gore, kao i drugi košarkaši registrovani u najvećim rangovima zvaničnih nacionalnih takmičenja u inostranstvu.

Jedan takmičar ima pravo nastupa samo za jednu ekipu, a ekipa ima pravo nastupa na samo jednom kvalifikacionom turniru", navodi se iz Sekretarijata.

Za učešće na turniru se ne plaća kotizacija.

"U prijavi je neophodno dostaviti ime i prezime četiri takmičara (tri plus zamjena), njihove datume i godinu rođenja, naziv ekipe, lokaciju kvalifikacionog turnira na kojem će ekipa učestvovati, kao i kontakt telefon kapitena ekipe. Neophodno je da na dan takmičenja svi učesnici posjeduju identifikacioni dokument", dodaje se.

Prijave ekipa za takmičenje vrše se putem maila:

sportglavnigrad@gmail.com ili preko INBOX-a Facebook stranice Sekretarijat za kulturu i sport - Glavni grad Podgorica.

Za turnir u Golubovcima prijave se vrše putem maila: marko.krackovic@podgorica.me.

Rok za prijave ekipa: 10. mart – 7. april.

Bonus video: