Mornar ne želi da kalkuliše u Splitu

Barani gostuju Splitu u 22. kolu ABA lige (20 sati), pobjedom bi praktično prebrinuli brige oko opstanka

3336 pregleda 0 komentar(a)
Mornar je u “Topolici” savladao Split 81:65, Foto: KK Mornar Barsko zlato/Mediapro
Mornar je u “Topolici” savladao Split 81:65, Foto: KK Mornar Barsko zlato/Mediapro

Borba za plej-of više nije motivacija za košarkaše Mornara, realnost je sredina tabele ABA lige i da Barani urade sve da što prije riješe pitanje opstanka.

Sa sedam pobjeda iz 19 mečeva tim Mihaila Pavićevića je miran, ima tri trijumfa više od Krke koja je u zoni plej-ofa za opstanak i koja tek treba da gostuje u “Topolici” u odloženom meču 15. kola. Ali, do tada crnogorski tim ima gostujući ispit - večerašnji duel sa Splitom u 22. rundi (20 sati).

Splićani su najslabija ekipa u ligi (skor 3-17), a večeras će jedna negativna serija biti završena - jer, Mornar je izgubio posljednja četiri, a Split tri meča...

- Ova utakmica znači puno i njima i nama. Splićani se bore za goli život, a mi još nismo obezbijedili opstanak. Prijateljstvo će uvijek postojati između naša dva kluba, ali sport je sport i kad počne utakmica može samo jedan da pobijedi - rekao je Pavićević.

Dvije od tri gostujuće pobjede je ove sezone Mornar ostvario u Hrvatskoj - bio je bolji od Zadra i Cibone (radovao se i protiv SC Derbija u Podgorici).

- Učinićemo sve da spremni uđemo u meč i da greške koje su bile očigledne u prethodnom kolu protiv Cedevita Olimpije probamo da anuliramo. Nema nikakvih kalkulacija, u sve utakmice do kraja ulazimo sa podjednakom željom i voljom da ostvarimo trijumf - poručio je Pavićević.

Marko Jeremić je jedan od igrača kojeg je trener prozvao nakon ubjedljivog poraza od Cedevita Olimpije prošle subote. Srpski šuter se nije upisao u listu strijelaca, šutirao je samo četiri puta... Sada se od njega očekuje da preuzme odgovornost.

- Biće teško, ali psihološka prednost je na našoj strani jer nemamo šta da izgubimo. Dok bi eventualnom pobjedom mogli da prebrinemo sve brige. Vjerujem u čvrstinu i karakter svoje ekipe - kazao je Jeremić.

Splitu je ovo jedna od posljednjih šansi da ostane u igri za opstanak.

- Svaka utakmica u ligi nam je kvalifikaciiona, nosićemo se s tim. Cilj nam je opstanak, atmosfera u timu je takva da smo uvjereni da će tako i biti na kraju. Imamo dosta utakmica pred domaćom publikom i vjerujemo da ćemo imati dovoljno trijumfa. Mornar? Postavićemo se sa željom i motivom da slavimo - jasan je trener Splita Srđan Subotić.

Bonus video: