"Studenti" idu u Beograd da uživaju u igri protiv evroligaša

U dvorani "Aleksandar Nikolić" sjutra od 18 sati SC Derbi će odigrati utakmicu 22. kola ABA lige protiv favorizovane Crvene zvezde

5588 pregleda 0 komentar(a)
Žakelj očekuje veliku borbu i energiju od svoih igrača na parketu kultne dvorane, Foto: Cedevita Olimpija/Ales Fevzer
Žakelj očekuje veliku borbu i energiju od svoih igrača na parketu kultne dvorane, Foto: Cedevita Olimpija/Ales Fevzer

U dvorani "Aleksandar Nikolić" sjutra od 18 sati SC Derbi će odigrati utakmicu 22. kola ABA lige protiv favorizovane Crvene zvezde.

"Crveno-bijeli" su u sjajnoj formi nakon domaćih pobjeda u Evroligi nad Real Madridom i Makabijem, velikanima evropske košarke, a izabranici Dejana Radonjića su u prvom diejlu sezone lako slavili u Podgorici (99:67).

"Očekuje nas veoma teška utakmica protiv izuzetno jakog protivnika. Ovo je utakmica koju možemo odigrati rasterećeno jer su oni aposlutni favoriti. Naravno, to ne znači da nećemo dati naš maksimum i pokušati da iznenadimo favorita. I u prvom meču protiv Zvezde smo imali dobrih momenata ali nedovoljno da napravimo bolji rezultat. Sada rasterećni, bez imperativa i bilo kakve presije možemo odigrati dobar meč", smatra Nikola Pavlićević.

Zvezda je izgubila posljednju utakmicu u ABA ligi, od Partizana (98:84), ali...

"Zvezda konkuriše za Top 8 u Evroligi! To dovoljno govori o kvalitetu ekipe našeg rivala. Čeka nas težak meč protiv kvalitetne, agresivne i brze ekipe. MI sa druge strane, možemo odigrati utakmicu opušteno, veoma motivisani jer igramo protiv evroligaške ekipe. Želimo da pružimo maksimum koji možemo u ovom trenutku i nadam se da ćemo energijom odgovoriti protivniku. U svakom slučaju radujemo se utakmici koja nas očekuje", kaže Andrej Žakelj, trener SC Derbija.

SC Derbi je pobjedom prošlog ponedjeljka nad FMP-om došao do skora od osam pobjeda i 11 poraza, i obezbijedio je opstanak u regionalnom košarkaškom takmičenju.

Bonus video: