Kadet briljirao u seniorskoj konkurenciji: David Mirković odigrao sjajan meč, indeks korisnosti 50

Nikšićanin, koji je u januaru napunio 16 godina za 40 minuta postigao 32 poena (11/19 šut iz igre) za SC Derbi 2 u pobjedi nad Montenegrom. Imao je još 18 skokova i sedam asistencija, uz indeks korisnosti 50

6283 pregleda 153 reakcija 4 komentar(a)
Mirković na juniroskom turniru ABA lige na utakmici sa Splitom, Foto: Igokea/Nikola Vuruna
Mirković na juniroskom turniru ABA lige na utakmici sa Splitom, Foto: Igokea/Nikola Vuruna

I u Prvoj i u Drugoj crnogorskoj košarkaškoj ligi SC Derbi je prijavio ekipu kako bi razigravao talente i pripremao ih za najveće domete.

U Prvoj ligi "studenti" igraju van konkurencije, njihovi rezultati se ne računaju, ali su i pored toga zabilježili 11 pobjeda i dva poraza.

U B ligi SC Derbi 2, kako je naziv ekipe, ima četiri pobjede, a do četvrte je došao danas u Nikšiću protiv Montenegra - 82:74.

Riječ je o utakmici u seniorskoj konkurenciji, u kojoj je glavnu ulogu imao kadet - David Mirković.

Nikšićanin, koji je 6. januara napunio 16 godina danas je imao nestvaran učinak u seniorskoj košarci - igrao je svih 40 minuta i ubacio 32 poena (11/19 šut iz igre), a imao je još 18 skokova i sedam asistencija, uz indeks korisnosti 50.

David je sa ekipom Derbija učestvovao i na juniorskom turniru ABA lige, održanom u novembru prošle godine u Laktašima. SC je na tom turniru zabilježio svih pet pobjeda, a Mirković je najbolji meč odigrao protiv Splita kada je za 20 minuta ubacio 17 poena, uz 10 skokova.

Bonus video: