Džikić: Imali smo svoje šanse, žao mi je zbog nekih detalja

„Krenuli smo dosta slabo, možda su nas presjekli adrenalin, želja u punoj dvorani. Kasnije smo se vratili i vodili, hvala navijačima što su nam dali energiju i bodrili nas. Da ne bude prostora za drugačije tumačenje - apsolutno podržavamo nastup igrača za nacionalne timove, ali sa FIBA ‘prozorima” stvarno imamo veliki problem”, rekao je Aleksandar Džikić

15058 pregleda 10 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli
Foto: KK Budućnost Voli

Aleksandru Džikiću je nakon poraza od Partizana (80:72) bilo žao što Budućnost Voli nije iskoristila šanse da prelomi meč u svoju korist.

„Čestitam ekipi Partizana, na kraju je bila konkretnija, bolje se snašla i poentirala kada je bilo najvažnije. Iskreno mislim da smo imali svoje šanse, bili smo dosta blizu. Sve se gleda drugačije poslije onog poraza u Zadru, ali idemo dalje. Ne mogu da budem nezadovoljan cijelim izdanjem, ali mi je žao zbog nekih detalja”, rekao je Džikić.

Budućnost je izgubila i treći uzastopni meč nakon FIBA „prozora”, a srpski stručnjak smatra da je ekipa ipak podigla formu.

„Krenuli smo dosta slabo, možda su nas presjekli adrenalin, želja u punoj dvorani. Kasnije smo se vratili i vodili, hvala navijačima što su nam dali energiju i bodrili nas. Da ne bude prostora za drugačije tumačenje - apsolutno podržavamo nastup igrača za nacionalne timove, ali sa FIBA ‘prozorima” stvarno imamo veliki problem. Relativno skoro je došao Peri, potrebno je vrijeme da se uigramo sa njim i Kobsom, što nam je potrebno protiv ekipa kao što je Partizan, kao što će biti Zvezda, sa puno presinga na lopti”.

Očajan je bio Denis Džerom Sili, koji je pogodio samo jedan od pet šuteva iz igre.

„Definitivno je imao boljih partija nego ovu. Očekujemo da se vrati na nivo, on je iskusan i ima kvalitet. Nemam namjeru da uljepšavam njegovo izdanje, sigurno je mogao bolje, ali je tip igrača koji je stalna prijetnja i moraš da obratiš pažnju na njega, bez obzira na to da li je šuterski raspoložen ili ne. Očekujemo da uskoro takav tretman ima i Danilo, to će otvarati prostor i drugim igračima”, zaključio je Džikić.

Bonus video: