SC Derbi u finišu zaprijetio Zvezdi, ali nije mogao do iznenađenja

Crvena zvezda - SC Derbi 94:84

12295 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Admiralbet ABA league / Dragana Stjepanović
Foto: Admiralbet ABA league / Dragana Stjepanović

Košarkaši SC Derbija odigrali su dobar meč protiv Crvene zvezde u Beogradu u 22. kolu AdmiralBet ABA lige, ali nisu uspjeli da naprave iznenađenje - aktuelni šampion Jadrana slavio je večeras 94:84 i stigao do 18. pobjede u regionalnom takmičenju.

"Studenti" su imali i 19 poena minusa tokom meča, ali su u završnici prišli na četiri poena zaostatka (77:73), učinili je zanimljivom, ali je domaćin uspio da sačuva prednost.

Ekipa Andreja Žakelja dva puta je vodila na utakmici, oba puta na startu (9:7 i 12:10). Sredinom druge četvrtine Zvezda je preuzela kontrolu i serijom 8:0 stigla do prve dvocifrene prednosti - 36:25 poslije poena Simonovića.

Zahvaljujući odličnom šutu iz igre, naročito za tri poena, ali i ofanzivnim skokovima tim Dejana Radonjića je do odlaska na odmor uvećavao prednost, da bi poslije trojke Nikole Kalinića bilo 50:33.

U finišu 3. četvrtine je bilo maksimalnih 19 poena kada je za dva pogodio Nikola Ivanović, ali se SC Derbi u posljednjem periodu vratio i bio na četiri poena zaostatka - 77:73 poslije trojke Džastina Edvardsa.

Uzeo je tada Dejan Radonjić prvi put na utakmici minut odmora i nakon toga je domaćin ponovo stekao osjetniju prednost i pobijedio.

Najefikasniji kod SC Derbija bio je Kenan Kamenjaš sa 20 poena, uz sedam skokova. Flečer Megi je ubacio 13, Erik Nil 11, a Nikola Pavlićević 10.

U ekipi Zvezde najbolji je bio Nikola Kalinić sa 23 poena. Nikola Ivanović je meč završio sa pet poena.

SC Derbi je poslije ovog meča na skoru od devet pobjeda i 12 poraza, a u narednom kolu igra gradski derbi protiv Budućnosti.

Bonus video: