Cetinjani ostali bez najboljeg igrača: Alen Hadžibegović napustio Lovćen i vratio se u Katar

Prije Hadžibegovića ekipu su napustili Petar Kusovac (prešao u Danilovgrad) i Ajzea Vošington, a klub je potvrdio dolazak Andreje Stevanovića

6550 pregleda 2 komentar(a)
Hadžibegović, Foto: ABA League j. t. d/Dragana Stjepanović
Hadžibegović, Foto: ABA League j. t. d/Dragana Stjepanović

Košarkaški klub Lovćen u nastavku sezone biće veoma oslabljen - najbolji igrač Cetinjana Alen Hadžibegović napustio je ekipu i otišao u Katar, gdje će nastupati za tamošnji Al Sadd, koji je u finalu lige.

Hadžibegović je potpisao ugovor na mjesec dana, do završetka Amir Kupa.

Informaciju o Hadžibegovićevom odlasku je potvrdio Lovćen na društvenim mrežama.

Hadžibegović je napustio ekipu nedjelju dana prije početka posljednjeg "balona" NLB ABA2 lige, u momentu kada se klub kroz crnogorski šampionat bori da i naredne sezone bude učesnik regionalnog takmičenja.

Krilni centar, koji pokriva i poziciju centra je pravo otkrovenje ove sezone i jedan od najboljih igrača u Prvoj košarkaškoj ligi Crne Gore - u Lovćen je stigao nakon što je karijeru gradio u Kataru, Japanu i Rusiji.

U Prvoj crnogorskoj košarkaškoj ligi prosječno je postizao 14,9 poena i 10,5 skokova, uz prosječan indeks korisnosti 25. U regionalnom takmičenju prosjek mu je 15,6 poena i osam skokova, a indeks 18,3.

Lovćen u ABA2 ligi ima skor od tri pobjede i sedam poraza, a u narednom "balonu" u Širokom Brijegu igraće protiv Zlatibora, Mladosti i Rogaške.

Cetinjani u crnogorskom šampionatu zauzimaju četvrtu poziciju sa osam pobjeda i pet poraza, a u narednom kolu gostuju Jedinstvu. Ekipa iz Bijelog Polja ima isti skor kao Lovćen.

Prije Hadžibegovića ekipu su napustili Petar Kusovac (prešao u Danilovgrad) i Ajzea Vošington, a klub je potvrdio dolazak Andreje Stevanovića.

Bonus video: