Budućnost - Promiteas: Za prekid niza, mir u kući i prednost domaćeg terena

Košarkaši Budućnost Volija večeras (19 časova) moraju da savladaju Promiteas da bi osminu finala Evrokupa igrali u “Morači”, ali i da vrate mir u kući nakon tri vezana poraza

2704 pregleda 0 komentar(a)
Mora da proradi: Denis Džerom Sili je na prvom meču u Grčkoj dao 29 poena, Foto: Eurocupbasketball.com
Mora da proradi: Denis Džerom Sili je na prvom meču u Grčkoj dao 29 poena, Foto: Eurocupbasketball.com

Dugo je Budućnost Voli bila u samom vrhu grupe B Evrokupa, u jednom trenutku imala i najbolji skor od svih 20 ekipa u drugom po kvalitetu kontinentalnom takmičenju, što bi joj omogućilo da u čudnom sistemu nokaut faze sve utakmice igra u “Morači”.

Ali, serija od pet poraza na posljednjih sedam utakmica, od kojih su čak tri bila u Podgorici, dovela je “plave” u situaciju da moraju da se grčevito bore da igraju pred svojim navijačima makar u osmini finala.

Zbog toga u večerašnjem obračunu (19 časova) sa grčkim Promiteasom, koji su u Patri u decembru savladali čak 89:60, izbora nema - tim Aleksandra Džikića mora da prekine niz od tri poraza nakon FIBA “prozora” da bi povećao šanse da se domogne četvrtfinala Evrokupa, ali i da vrati mir u kući...

- Želimo da otvorimo plej-of Evrokupa sa domaćom utakmicom, nije isto igramo li ili ne u našoj dvorani, prepunoj navijača koji nas podržavaju, dajući nam dodatnu energiju koju svaki tim želi i treba. Da bismo to uradili, potrebno je da pobijedimo naredne dvije utakmice u Evrokupu kod kuće - jasan je Džikić.

Promiteas je na začelju grupe B sa skorom 4:10, ali još ima šansu da se domogne plej-ofa, jer francuski Burg ima samo pobjedu više. Tim koji vodi Ilijas Zuros je od meča igranog prije tri mjeseca jači za Trevisa Simpsona i nekadašnjeg epizodistu iz Partizana, Mihajla Andrića.

- Promiteas je napravio značajne promjene, potpisao je igrače sa dosta iskustva na visokom nivou. Pobijedili smo na prvom meču, ali ne možemo sebi da priuštimo bilo kakav opušten pristup, neće pobijediti sami sebe. Imaju veoma iskusnog trenera i igrače, nemaju nikakav pritisak. To je najopasniji tip protivnika i toga smo svjesni. Pozivamo navijače da dođu i pomognu nam - naglasio je Džikić.

Marko Jagodić-Kuridža, koji je na prvom meču protiv grčkog tima upisao po sedam poena i asistencija, ne očekuje da će biti lako kao u Patri.

- Lako smo dobili prvi put, ali ne očekujem istu utakmicu. Prije svega, zato što ulazimo u meč poslije negativnog niza i tri vezana poraza. Moramo da pokažemo reakciju, da dobijemo ovu i sljedeću utakmicu. Daćemo sve od sebe, svi smo zdravi i nadamo se pobjedi - poručio je iskusni krilni centar.

Bonus video: