Budućnost dozvolila Promiteasu da izjednači, pa se uozbiljila - osmina finala u „Morači” na vidiku

Tim Aleksandra Džikića slavio 90:77 i napravio možda i ključni korak ka osvajanju jednog od prva četiri mjesta u grupi B

23697 pregleda 40 reakcija 7 komentar(a)
Petar Popović je bio najefikasniji sa 15 poena, Foto: KK Budućnost Voli
Petar Popović je bio najefikasniji sa 15 poena, Foto: KK Budućnost Voli

Prvi trijumf nakon tri vezana poraza, deveta pobjeda u Evrokupu ove sezone i osmina finala u „Morači” na vidiku - to su tri pozitivne stvari iz duela Budućnost Volija sa Promiteasom, koji je tim Aleksandra Džikića dobio 90:77.

Igra je, međutim, još daleko od onoga što očekuju i srpski stručnjak i navijači, a problem je bio i što se skromnijem rivalu dozvolilo da se praktično ni iz čega vrati u meč u 3. četvrtini i izjednači na 50:50.

KK Budućnost Voli, Promiteas
foto: Sofascore

Džikić je tada pozvao tajm-aut, a njegov tim ubrzo vratio do tada rekordnih plus 12 (67:55), na kojima se nekoliko puta zaustavljao.

Promiteas je u uvodnim minutima bio ravnopravan, ali kao da se samo čekalo da se „plavi” uozbilje i pokažu razliku u klasi.

Džastin Kobs
Džastin Kobsfoto: KK Budućnost Voli

Serijom 11:0 su poveli 24:14 i najavili da će lako odraditi zadatak, na startu 2. dionice je dva puta bilo plus 11 (30:19 i 32:21), a nakon serije Džastina Kobsa i 12 razlike (46:34).

Gosti su do velikog odmora prišli na 46:39, a nakon povratka iz svlačionica zatim iskoristili indolentnost rivala da poravnaju.

Ključni detalj dogodio se sredinom 3. četvrtine - nakon što je u istom napadu dobio dvije rampe, Vili Rid je iz očaja uz zvuk sirene pogodio trojku za 59:53.

Vili Rid
foto: KK Budućnost Voli

Bio mu je to tek 12. šut u profesionalnoj karijeri za tri poena i treći pogodak.

Budućnost je brzo vratila dvocifrenu prednost, da bi u posljednjem kvartalu pobjegla i na plus 19 (85:66).

Kendrik Peri
foto: KK Budućnost Voli

Petar Popović je bio najefikasniji sa 15 poena, a dvocifren učinak su imali Vladimir Micov (12), Rid, Denis Džerom Sili (po 11), Kobs i Zoran Nikolić (po 10).

Ovacije je izazvao koš Danila Nikolića u posljednjem minutu, prvi u njegovoj „novoj” karijeri nakon drame koju je preživio u septembru.

Varvari
foto: KK Budućnost Voli

Meč u „Morači” je imao i tužnu epizodu - „varvari” su ćutali do 2. četvrtine, kada su uglas počeli da pjevaju ime Miljana Šćepanovića, svog tragično nastradalog člana, u čiju su čast razvili i veliki transparent.

Svi u dvorani su im se pridružili u aplaudiranju i skandiranju Šćepanovićevog imena.

Bonus video: