REAKCIJE NAKON POBJEDE NAD PROMITEASOM

Džikić: Važno je da smo pobijedili nakon tri poraza u nizu, fascinantno je da je Dačo tu

„Ostajemo u trci za prednost domaćeg terena u plej-ofu Evrokupa, što naš cilj u ovom takmičenju. Imali smo prilično dobrih perioda”, rekao je Aleksandar Džikić

5001 pregleda 0 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli
Foto: KK Budućnost Voli

Pobjedom nad Promiteasom (90:77), košarkaši Budućnost Volija su napravili važan korak ka cilju - prednosti domaćeg terena u osmini finala Evrokupa.

Aleksandar Džikić je napomenuo da je ova utakmica bila teška psihološki, jer je bilo očekivano da se pobijedi, a poraz bi bio katastrofa.

„Svi koji znaju košarku i takmičenje, znaju da je najopasnije kad neki tim mora da pobijedi. Svaki trener to pokušava da izbjegne. Važno je da smo pobijedili nakon tri poraza u nizu i ostajemo u trci za prednost domaćeg terena u plej-ofu Evrokupa, što naš cilj u ovom takmičenju. Imali smo prilično dobrih perioda”, rekao je Džikić.

Budućnost je oscilirala, pogotovo u finišu 2. i početkom 3. četvrtine, kada je dozvolila gostima da serijom 16:4 izjednače na 50:50.

„Moram da pogledam utakmicu ponovo da bih je analizirao. Normalno je da bude uspona i padova, ali je dobro da je takvih momenata što manje. Za nas je vrlo bitno što su određeni igrači imali tzv. produžene minute i dobro odgovorili, to nas ohrabruje pred nastavak takmičenja”.

Posljednji koš za Budućnost je dao Danilo Nikolić, kojem je to bio prvi koš u „novoj” karijeri, nakon dramatičnih scena iz 8. septembra.

„Cijelu priču tu gledam drugačije, bio sam tu te večeri kada se sve dešavalo. Fascinantno je da je momak tu i dao je prvi poen. Ne popuštamo mu više, okrećemo na šalu, računamo da će biti dosta važan za ekipu, a znate da je on ultimativno oružje za tri poena. Prije ili kasnije će doći u potrebnu formu da nam pomaže u dužem periodu i na ozbiljniji način. Mislim da će to uticati na našu igru”, poručio je Džikić.

Ilijas Zuros se vratio u Podgoricu poslije pet godina, jer je u sezoni 2016/2017. vodio „plave”.

„Čestitke Budućnosti, zaslužila je pobjedu, igrala je bolje. Ovo je veoma dobar tim, sa dobrim igračima i trenerom. Čestitke i na atmosferi, divno je igrati ovdje, probudilo mi je to lijepa sjećanja. Što se utakmice tiče, zadovoljan sam trudom, ali ne koncentracijom mojih igrača i odbranom”, rekao je grčki stručnjak.