Džikić: Igramo protiv ekipe koja je namučila neke od najboljih

"Imaju vrlo dinamičan bekovski par, kadar da u kratkom vremenskom periodu postigne veliki broj poena. Takođe, ima i mobilne centre odličnih atletskih sposobnosti", naglasio je Aleksandar Džikić.

Karte na prodaji sjutra od 12 časova po cijeni od tri eura

5178 pregleda 0 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli
Foto: KK Budućnost Voli

U prvih 14 sezona ABA lige, Budućnost je nastupila 12 puta, a samo je jedne takmičarske godine igrala crnogorski derbi, jer je u regionalnom takmičenju 2003/2004. učestvovao i Lovćen.

Od sezone 2015/2016. su igrala dva crnogorska kluba (prvo Sutjeska, a onda Mornar), da bi Studentski centar lani osvojio ABA 2 ligu i izborio treće mjesto u eliti za crnogorsku košarku.

Sa novim imenom, SC Derbi, došlo je i do prvog podgoričkog derbija u ligi timova iz ex-YU republika, a favorit je 5. decembra trijumfovao lakše nego što bi se moglo zaključiti po konačnom rezultatu (78:70).

Od tada je tim Andreja Žakelja napredovao, prije dva mjeseca bio pred pobjedom nad Partizanom, u ponedjeljak namučio i Crvenu zvezdu, pa je Aleksandar Džikić oprezan pred duel sa "studentima".

"Uvijek su posebne utakmice ovoga tipa. Igramo protiv ekipe koja je namučila neke od najboljih sastava u regionalnom takmičenju. Moramo odigrati sa željom i ozbiljnošću, to su preduslovi da neke naše prednosti dovedu do pozitivnog rezultata", rekao je srpski stručnjak.

Žakeljev tim je usred sezone ostao bez najboljeg strijelca Kajla Vinjalesa, ali nije ništa izgubio, jer Erik Nil igra odlično i više razigrava saigrače od svog prethodnika. On i najbolji trojkaš u istoriji NCAA, Flečer Megi, najviše brinu Džikića.

"Imaju vrlo dinamičan bekovski par, kadar da u kratkom vremenskom periodu postigne veliki broj poena. Takođe, imaju i mobilne centre odličnih atletskih sposobnosti", naglasio je Džikić.

Utakmica se igra u subotu od 21 čas, a ulaznice će se prodavati od 12 časova do početka. Cijena je tri eura.

Bonus video: