Budućnost Bemax traži četvrtu titulu

Podgoričke košarkašice sjutra i u nedjelju igraju u svojoj "Bemax areni" za pehar u WABA ligi. Prvi rival Montana

4023 pregleda 0 komentar(a)
Na dva koraka od trofeja: treneri učesniak fajnl-fora, Foto: ŽKK Budućnost Bemax
Na dva koraka od trofeja: treneri učesniak fajnl-fora, Foto: ŽKK Budućnost Bemax

U posljednje tri parne godine, trofej namijenjen osvajaču WABA lige završavao je u tribinama Budućnost Bemaxa. Hoće li se tradicija, koja je počela 2016, a produžena 2018. i 2020. godine, nastaviti? Saznaćemo u nedjelju veče, kada bi tim Vladana Radovića mogao da igra finale protiv jedine ekipe od koje je ove sezone izgubio, Celja.

Da bi se dva najbolja tima sa ex-YU prostora sudarile u meču za titulu, neophodno je da prvo odrade posao u polufinalu - Podgoričanke će se sjutra od 19 časova sudariti sa bugarskom Montanom, a tri sata ranije počinje duel Slovenki sa banjalučkim Orlovima.

Veliki adut "plavih" biće što se fajnl-for igra u "Bemax areni", gdje će imati veliku podršku navijača. Očekuje se da će biti 500 djece koja igraju Bemax ligu osnovnih škola, a klub je prethodnih dana pokrenuo i akciju u kojoj su poznati sportisti pozvali navijače da podrže Radovićev tim.

Tako su se na klupskoj Facebook stranici oglasile bivše igračice Budućnosti Jelena Dubljević, Nikolina Babić i Anđelika Mitrašinović, te najbolje lijevo krilo Evropskog prvenstva u rukometu, Miloš Vujović, njegova koleginica po poziciji Ivona Pavićević, predsjednik RSCG Petar Kapisoda, golman FK Budućnost Miloš Dragojević, bek Budućnost Volija Petar Popović, najbolja crnogorska teniserka Danka Kovinić...

Podgorički tim je u pauzi imeđu dvije sezone podmlađen, ali je igrao sjajno i zasluženo završio ligaški dio na prvom mjestu. Posljednja dva meča je odigrao baš protiv večerašnjeg rivala i rutinski slavio (68:58 i 76:57). Osim toga, adut mu je i činjenica da u "Bemax areni", za tri sezone otkada je izgrađena, nije izgubio nijednom.

"Jako sam zadovoljan cijelom sezonom i iskorakom koji su napravile djevojke. Gotovo je nevjerovatno da smo imali jedan poraz, iako su nam otišle četiri igračice iz petorke. Dobili smo Montanu dva puta, ali je to iskusna ekipa, nemamo iluziju da će biti lako. Nadam se da ćemo pobijediti. Imaćemo i nikad veću podršku sa tribina, a drago mi je što mnogi sportisti posljednjih dana prepoznaju značaj rada ovih djevojaka. Nadam se da ih taj pritisak neće pokolebati, već da će im dati dodatni motiv", istakao je Radović.

Montana je ligaški dio takmičenja završila sa tri poraza, jer je izgubila i od Orlova, kojima je zbog gore međusobne koš-razlike prepustila 3. mjesto. Sada će pokušati da iznenadi favorita.

"Hvala organizatorima na nevjerovatnim uslovima. Za nas je velika čast što smo na završnom turniru i želimo da prikažemo najbolju igru. Znamo da je Budućnost odlična ekipa, sa dosta mladih i talentovanih igračica. Igra agresivnu košarku, a mi želimo da budemo dobar protivnik i pokušamo da ih iznenadimo", poručio je trener Bugarki, Manuel Markov.

Bonus video: