Orlando iznenadio u Klivlendu, Vučević nadigrao i "Kralja"

Naš košarkaš ponovo je briljirao pod košem, nakon što je protiv Bruklin Netsa u petak veče postavio novi rekord karijere
63 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Vučević, Foto: Beta-AP
Nikola Vučević, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 22.10.2017. 07:15h

Nikola Vučević ponovo je bio najbolji u timu Orlando Medžika koji je napravio iznenađenje trijumfom 114:93 u Klivlendu.

Nakon što je protiv Bruklin Netsa u petak veče postavio novi rekord karijere i ubacio 41 poen uz 12 skokova, naš košarkaš sinoć je postigao 23 poena, uz sedam skokova i pet asistencija.

Lebron Džejms je sa 22 poena četiri skoka i dvije asistencije bio najbolji u timu Klivlenda, a odličnu partiju pružio je i Iman Šampert sa 21 poenom, sedam skokova i dvije asistencije.

Toronto Reptorsi zabilježili su novu pobjedu, savladavši Filadelfiju oslabljenu neigranjem Džoela Embida rezultatom 128:94.

Demar Derozan, uprkos tome što je bio neizvjestan pred utakmicu, dao je 30 poena, uz tri skoka i tri asistencije, dok je Serž Ibaka ubacio 21 poen, uz pet skokova i dvije asistencije.

U timu Siksersa najbolji je bio Ben Simons koji je umalo zabilježio tripl-dabl (18 poena, 10 skokova, osam asistencija), dok je hrvatski reprezentativac Dario Šarić postigao devet poena uz sedam skokova i jednu asistenciju.

San Antonio Sparsi slavili su sa 87:77 na gostovanju Čikagu. Lamarkus Oldridž je sa 28 poena, deset skokova i tri asistencije bio najraspoloženiji u timu Sparsa, dok su kod Bulsa to bili Robin Lopez (16 poena, sedam skokova, tri asistencije i Lauri Markanen (13 poena i 12 skokova).

Džejms Harden je sa 29 poena, tri skoka i sedam asistencija predvodio Hjuston do trijumfa 107:91 nad Dalas Maveriksima.

Memfis Grizlisi su iznenadili Golden Stejt sa 111:101 na domaćem terenu. Mark Gasol je briljirao sa 34 poena, 14 skokova i dvije asistencije, a Stef Kari sa 37 poena, šest skokova i tri asistencije, kao i Kevin Durant sa 29 poena, 13 skokova i tri asistencije su pokušali doći do preokreta.

Goran Dragić je sa 23 poena, pet skokova i tri asistencije prtedvodio Majami do pobjede od 112:108 nad Indijanom. U timu Pejsersa se istakao Viktor Oladipo sa 28 poena, četiri skoka i pet asistencija. Hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović postigao je sedam poena i zabilježio jednu asistenciju za poraženi tim.

Detroit je trijumfovao u njujorškom Medison Skver Gardenu pobijedivši Nikse 111:107. Tobijas Haris je dominirao sa 31 poenom, šest skokova i jednom asistencijom, dok je Letonac Kristaps Porzingis bio najbolji u timu Niksa sa 33 poena, pet skokova i dvije asistencije.

Ekipa Milvokija u tijesnom okršaju savladala je Portland 113:110. Janis Antetokumpo je, na šta će nas vjerovatno navići tokom sezone, dominirao u timu pobjednika, pa je tako uz 44 poena, upisao i osam skokova i četiri asistencije. Demijan Lilard (26 poena-pet skokova-četiri asistencije) i Si-Džej Mekalum (26 poena-tri skoka-jedna asistencija) su se istakli kod poražene ekipe za koju je igrao i bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić, koji je postigao 17 poena, 11 skokova i tri asistencije.

Ekipa Jute Džez je slavila protiv Oklahome sa 96:87. Džo Ingls je predvodio tim sa 19 poena, uz tri skoka i dvije asistencije, dok je Karmelo Entoni sa 26 poena, tri skoka i dvije asistencije bio najbolji u protivničkom timu, uz skroman učinak aktuelnog MVP-a lige Rasela Vestbruka.

Košarkaši Los Anđeles Klipersa ubjedljivo su pobijedili Finiks sa 130:88, uz 29 poena, osam skokova i četiri asistencije Blejka Grifina, dok je reprezentativac Srbije Miloš Teodosić odigrao 10 minuta i za to vrijeme postigao pet poena uz dvije asistencije.

Košarkaši Denver Nagetsa su na svom terenu savladali Sakramento Kingse rezultatom 96:79.

Reprezentativac Srbije Nikola Jokić je zabilježio devet skokova i sedam asistencija, dok su u pobjedničkom timu najbolji bili Kenet Farid (18 poena, osam skokova i jedna asistencija) i Pol Milsap (18 poena, devet skokova i dvije asistencije).

Novajlija Dearon Foks je sa 18 poena, pet skokova i jednom asistencijom je bio najbolji u timu Sakramenta.

Bonus video: