Žakelj: Momci su opet pokazali srce i borili se, ovaj tim nikad ne odustaje

„Nil daje svoju energiju, prenosi je na druge. Brz je, inteligentan momak, ponekad malo divalj, ali to nam je potrebno u ovom momentu. Odlično se uklopio u tim i samo tako da nastavi”, prokomentarisao je Andrej Žakelj izdanje Erika Nila

9558 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Trener SC Derbija Andrej Žakelj je, razumljivo, bio ponosan na svoj tim nakon najveće pobjede u istoriji kluba.

„Čestitam momcima na pristupu, ovaj tim od toga živi. Imamo dobru hemiju, dobro treniramo, momci imaju pravi pristup, iz toga je i došao rezultat. Bilo je grešaka, stvari kojima nisam zadovoljan, ali su opet pokazali srce i borili se. Ovo je značajna pobjeda, deseta, što nije malo za naš klub”, rekao je slovenački stručnjak.

Gradski obračun je bio prepun oscilacija, ali su „studenti” smogli snage da se vrate iz nekoliko teških situacija.

„U nekoliko navrata smo imali prednost i odmah je gubili. Budućnost je kvalitetniji tim, ima vrlo dobrih individualaca, koji brzo kažnjavaju greške. Ali, nikad ne odustajemo. Tako je bilo protiv Zvezde, tako je bilo i danas”.

U prvom dijelu sezone, Kajl Vinjales je bio najbolji strijelac SC Derbija, ali je imao zdravstvene probleme, pa je umjesto njega stigao Erik Nil. Čini se da je on i bolje rjeenje, jer je više timski igrač.

„Nil daje svoju energiju, prenosi je na druge. Brz je, inteligentan momak, ponekad malo divalj, ali to nam je potrebno u ovom momentu. Odlično se uklopio u tim i samo tako da nastavi”.

Bonus video: