Džikić: Dobili smo 20 i sad smo svi u redu! Ne, nismo!

"Nisam zadovoljan energijom pojedinih igrača, nisam zadovoljan distancom u odbrani kojom smo igrali, nisam zadovoljan zagrađivanjem u odbrani, niti “mečiranjem” njihove energije", rekao je Džikić
1 komentar(a)
Džikić, Foto: Savo Prelević
Džikić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.10.2017. 17:52h

I pored pobjeede od 20 razlike protiv Mega Bemaxa, trener Budućnost Volija Aleksandar Džikić nije bio zadovoljan nakon večerašnjeg meča u "Morači".

“Pobijedili smo rezultatski, ali smo igrali loše, najlošije od početka. Nisam zadovoljan energijom pojedinih igrača, nisam zadovoljan distancom u odbrani kojom smo igrali, nisam zadovoljan zagrađivanjem u odbrani, niti “mečiranjem” njihove energije. Normalno je da će Mega da dođe da se bori, koga su time iznenadili, tako igraju od kako je Dejan (Milojević) trener. Mi smo sad, kao, nešto iznenađeni. I dobili smo 20 i sad smo svi u redu. Ne, nismo u redu! Sjutra sastanak pa razmišljanje o tome. I ovaj dečko (Barović) je povrijedio oko, ovaj drugi, nije bitno, ima…Znači, u srijedu će da bude zabavno, ne samo u srijedu, već i protiv Olimpije i tako sljedećih 10 dana će da bude vrlo zanimljivo", rekao je Džikić na konferenciji za novinare.

Ni Aleksa Ilić nije blistao od sreće nakon ubjedljive pobjede.

“Od početka smo znali šta nas čeka, u ovom momentu je najbitnije da smo pobijedili. Ali, nijesmo bili na nivou kako je to trebalo da bude, imali smo dosta propusta u odbrani. Ono što smo se dogovorili za skok i njihovu tranziciju i njihov skok u napadu nijesmo ispratili kako treba. Međutim, ponavljam, najbitnije je da smo dobili, a sad nas čeka težak meč u srijedu sa Galatasarajem”, rekao je Ilić.

Trener Mega Bemaxa Dejan Milojević je priznao da je njegova ekipa odigrala lošu utakmicu. "Budućnost Voli je kvalitetna ekipa, ima sjajnog trenera, igrački su među dvije ili tri ekipe u ligi. Želim im da naprave korak u sezoni, možda i iznenade Zvezdu i plasiraju se u Evroligu. Nijesu bez šansi protiv favorita. Što se nas tiče, imamo dosta problema sa povredama, Čarapiću je ovo bio prvi meč nakon šest mjeseci. Mladost je naš kvalitet, razvojni smo tim i učinićemo sve da od ovih mladića napravimo dobre, zrele igrače", rekao je Milojević.

Bonus video: