Vujačić debituje protiv Borca: Vjerujem u ekipu, moramo pokazati karakter i kvalitet

Novi trener Sutjeske debituje sjutra (15) u Širokom Brijegu protiv banjalučkog Borca

12099 pregleda 43 reakcija 4 komentar(a)
Darko Vujačić, Foto: Printscreen YouTube
Darko Vujačić, Foto: Printscreen YouTube

Nakon jučerašnjih promjena u stručnom štabu košarkaši Sutjeske otputovali su u Široki Brijeg, gdje se održava posljednji "balon" NLB ABA2 lige.

Ekipu je preuzeo bivši igrač Darko Vujačić, koji je naslijedio Velimira Gašića. Vujačić će na klupi debitovati sjutra (15) protiv najjačeg tima u ligi - banjalučkog Borca.

Poslije utakmice sa liderom, Nikšićani će u petak (15) igrati protiv Zlatibora i u nedjelju protiv Mladosti (19).

Sutjeska je u dosadašnjem dijelu sezone zabilježila šest pobjeda i četiri poraza i blizu je plasmana u plej-of.

„Prije svega moram da kažem da mi je jako drago što sam u klubu za koji me vežu lijepe uspomene i sa kojim sam ostvario lijepe rezultate. Zatičem ekipu u teškom stanju, ali svi smo tu da do kraja izgaramo i izađemo iz rezultatske krize“, kazao je Vujačić uoči predstojećeg turnira.

Sutjeska je u Široki otputovala nakon poraza od Milenijuma u domaćem prvenstvu.

„Gledamo da popravimo formu koliko možemo, da spremimo utakmicu što bolje, koliko nam vrijeme dozvoljava. Ne možemo za dan, dva pripremiti dosta stvari, ali očekujem da će ekipa reagovati najbolje što može. Sve što je iza nas gledamo da zaboravimo - dosta loših rezultata, pogotovo posljednje utakmice u domaćem prvenstvu gdje do kraja ne zavisimo samo od nas. Nadam se najboljem – tu sam, vjerujem u ekipu, a ekipa treba da pokaže karakter i kvalitet“, jasan je Vujačić.

Vremena za pripremu predstojećih utakmica nije bilo mnogo.

„Nadam se da ćemo u Širkom Brijegu pokazati bolje lice. Utakmice nas očekuju u nezgodnom trenutku. Momci su svjesni šta moramo da uradimo. U ovom momentu ekipe koje igraju protiv nas su favoriti. Prvi meč igramo protiv Borca, favorita za plasman u ABA ligu. Imamo svoje šanse, momci vjeruju u sebe i nadamo se povoljnom ishodu“, poručio je Vujačić.

Košarkaš Sutjeske Miloš Vujović poručuje da će ekipa na svakom meču dati sve od sebe.

„Poslije promjena u klubu idemo u Široki Brijeg. Igramo protiv tri jake ekipe iz gornjeg dijela tabele. Očekujem da na svakom meču damo sve od sebe. Imamo malo vremena za pripremu i razmšljanje, idemo utakmicu po utakmicu i nadamo se pozitivnom ishodu. Mislim da ćemo osigurati plej-of“, kazao je Vujović.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: