Kobs: Čeka nas teška utakmica protiv ekipe iz vrha

„Gran Kanarija je agresivan tim na otvorenom terenu, sa dobrim strijelcima i igračima sa velikim kvalitetima u izolacijama. Njihovi visoki igrači su izazov za svakog protivnika, mijenjaju igru na obje strane terena”, rekao je Aleksandar Džikić

3692 pregleda 1 komentar(a)
Foto: KK Partizan/Dragana Stjepanović
Foto: KK Partizan/Dragana Stjepanović

Još u nedjelju, košarkaši Budućnost Volija su otputovali u Barselonu, prespavali u glavnom gradu Katalonije i zaputili se ka Kanarskim ostrvima, gdje sjutra (21 čas) igraju jednu od najvažnijih utakmica u sezoni.

Ta konstatacija ne važi za ono što taj meč znači na rezultatskom planu, iako može da bude jako bitan, već zbog situacije u kojoj se nalaze šampioni Crne Gore.

Tim Aleksandra Džikića je izgubio četiri od posljednjih pet mečeva, u posljednjem doživio šok protiv gradskog rivala SC Derbija, pa je pred stručnim ptabom i igračima sada obaveza da odigraju najbolje što mogu.

U slučaju poraza, i to ubjedljivog, vjerovatno bi došlo do rezova...

„Domaći tim je prvi u našoj grupi, rezultati su dokaz njegovog kvaliteta. Oba tima su različita u odnosu na naš prvi meč. Gran Kanarija je agresivan tim na otvorenom terenu, sa dobrim strijelcima i igračima sa velikim kvalitetima u izolacijama. Njihovi visoki igrači su izazov za svakog protivnika, mijenjaju igru na obje strane terena”, rekao je Džikić.

Granka je prvi meč dobila 83:76 i prekinula seriju od 22 pobjede „plavih” u „Morači”, koja je trajala 315 dana - od 3. februara 2021. i poraza od Virtusa do tog neuspjeha 15. decembra.

„Očekuje nas teška utakmica protiv ekipe iz vrha. Ostalo je još svega tri kola u grupnoj fazi i svaka utakmica je bitna zbog pozicije na tabeli. Gran Kanarija je dokazala koliko je ozbiljna ekipa, cijele sezone je u vrhu grupe, a u Podgorici su sjajno šutirali”, prisjetio se Džastin Kobs.

Prvi plejmejker Budućnosti naglašava da obje ekipe žele da promijene stvari, jer je i Gran Kanarija izgubila dva posljednja meča.

„I jedni i drugi ulazimo u meč sa porazima i željni da preokrenemo stvari. Važno je da izađemo sa našim najboljim fokusom i sa velikom energijom, da damo sve da dođemo do pobjede na gostovanju”, poručio je Amerikanac sa crnogorskim pasošem.

Bonus video: