Partizan „blindirao” 2. mjesto, moguć duel protiv Budućnost Volija u četvrtfinalu; Žugić odličan u brejku Ulma

Tim Željka Obradovića slavio 93:71 protiv Šljonska u Poljskoj

7382 pregleda 0 komentar(a)
Kapiten Partizana Rade Zagorac na gostovanju Šljonsku, Foto: Eurocupbasketball.com
Kapiten Partizana Rade Zagorac na gostovanju Šljonsku, Foto: Eurocupbasketball.com

Pobjedom na gostovanju Šljonsku (93:71), košarkaši Partizana su praktično osigurali 2. mjesto u grupi A Evrokupa i prednost domaćeg terena u osmini finala i četvrtfinalu.

Beograđani imaju skor 11:4, ali teško da mogu do prve pozicije, jer je prvi Huventud sa 11:3 i boljim međusobnim skorom.

Tim Željka Obradovića gotovo sigurno ne može ni ispod, jer sve i da izgubi od Trenta, koji je na gostovanju Turk Telekomu doživio 13. vezani poraz (82:75), a 17. na posljednjih 18 utakmica, Andora ne može da ga prestigne. Mogao bi samo Litkabelis, ali uz poraz Beograđana u Italiji mora da dobije tri preostala meča.

Za Partizan se u Poljskoj upisalo 11 igrača (nije samo Uroš Trifunović), a najefikasniji su bili Jam Madar i Kevin Panter sa po 15, te Zek Ledej sa 14 poena. Aleksa Avramović je upisao 11 koševa, ali i pet ukradenih lopti.

Moguć je, dakle, obračun ABA ligaša u četvrtinalu, jer je Budućnost Voli trenutno treća u grupi B, pa bi u slučaju pobjede u osmini finala išla na tim od kojeg je dva puta izgubila ove sezone...

Mjesto u plej-ofu je večeras osigurao Ulm, pobjedom na gostovanju direktnom konkurentu u grupi B, Burgu (85:72).

Odlično je odigrao crnogorski reprezentativac Fedor Žugić, koji je ubacio 12 poena (trojke 4-2, za dva 3-3).

Bonus video: