Užasna statistika Bulsa: 0-16 u duelima sa šest najboljih ekipa u ligi

Čikago je peti na Istoku (42-30), ali je od 42 pobjede samo dvije ostvario protiv osam ekipa koje trenutno imaju najbolji skor

3937 pregleda 3 komentar(a)
Foto: USA TODAY Sports
Foto: USA TODAY Sports

Čikago Bulsi našeg Nikole Vučevića blizu su plasmana u plej-of, sigurni su za plej-in, ali u završnici teško da imaju šansi protiv najboljih timova NBA lige, sudeći po statistici i igrama u dosadašnjem dijelu sezone.

Čikago je peti na Istoku (42-30), ali je od 42 pobjede samo dvije ostvario protiv osam ekipa koje trenutno imaju najbolji skor.

U Istočnoj konferenciji doživjeli su tri poraza od Majamija, četiri od Filadelfije, tri od Milvokija, a samo sa Bostonom imaju polovičan učinak (1-1).

Slično je i u duelima sa rivalima sa Zapada - od Finiksa, Golden stejta i Memfisa su poraženi oba puta, jedinu pobjedu ostvarili su protiv Jute.

Još je poraznija statistika kada se računaju dueli sa šest vodećih ekipa.

U mečevima sa Finiksom, Memfisom, Golden stejtom, Majamijem, Filadelfijom i Milvokijem nisu ostvarili nijedan trijumf na 16 utakmica.

Čikago je posljednji put u plej-ofu igrao 2017. godine, a prošlo je devet godina od kada je prošao prvu rundu - 2013. je eliminisao Bruklin, prije poraza od Majamija u polufinalu Istoka.

Bonus video: