Crnoj seriji nema kraja, blijeda Budućnost Voli nemoćna na Kanarskim ostrvima

Tim Aleksandra Džikića igrao potpuno bezidejno i izgubio od Gran Kanarije 84:64, na nivou bio samo Denis Džerom Sili. Virtus i Cedevita Olimpija dostigli Budućnost na diobi 3. mjesta, pa je pod znakom pitanja i osmina finala u „Morači”

23770 pregleda 50 reakcija 24 komentar(a)
Foto: twitter.com/GranCanariaCB
Foto: twitter.com/GranCanariaCB

Šansa za jedno od prva dva mjesta u grupi i igranje eventualnog četvrtfinala Evrokupa u „Morači” je i definitivno otpala, u posljednja dva kola Budućnost Voli će se grčevito boriti da sačuva makar prednost domaćeg terena u osmini finala - Podgoričani su izgubili na gostovanju Gran Kanariji 84:64, pa sada dijele 3. mjesto sa Virtusom i Cedevita Olimpijom sa po devet pobjeda i poraza.

Dobra stvar je što od oba tima imaju bolji međusobni skor, pa bi trijumfima nad Burgom kod kuće i Bursom u Turskoj bili sigurni na 3. mjestu. Mada, kako igraju u posljednje vrijeme, oba trijumfa djeluju kao poduhvat...

Početak je bio sjajan - petorka Džastin Kobs, Kendrik Peri, Edin Atić, Marko Jagodić-Kuridža i Zoran Nikolić je poslije dva i po minuta vodila 9:0 i pri tom rezultatu imala otvoren šut za tri srpskog centra, sa istog mjesta sa kojeg je pogodio na otvaranju meča.

Ali, tada kao da je neko „izgasio” izabranike Aleksandra Džikića, koji su na koš iz igre čekali sedam minuta (u međuvremenu realizovali četiri od šest bacanja), pa je tim Porfirija Fisaka preokrenuo na 16:13.

Gran Kanarija - Budućnost Voli
foto: Sofascore

U 2. dionici se raspucao Denis Džerom Sili i bio najzaslužniji što je Budućnost u 19. minutu povela 33:29, ali do velikog odmora nije dala ni poen, a primila je sedam, posljednji uz zvuk sirene od Artjoma Pustovoja.

U 2. poluvremenu Atić je srljao iz greške u grešku, promašivao (iz igre u jednom trenutku gađao 9-1), gubio lopte i bio glavni krivac što je Granka serijom 8:0 prvi put stigla do dvocifrene razlike u 27. minutu (53:42).

Džikić je tada uzeo tajm-aut, a njegov tim nakon minuta odmora nije ni stigao da šutne za 24 sekunde. Srpski trener je tada sjeo na klupu, i njemu je očito bilo jasno da se crna serija nastavlja, da će njegov tim doživjeti i peti poraz na posljednjih šest utakmica.

Španski tim je u završnoj dionici nekoliko puta stizao do 19 razlike, u 39. i do rekordnih plus 22 (81:59), a Budućnost gotovo svaki napad završavala očajničkim šutevima na samom isteku, jer rješenja nije bilo.

U ovakvim situacijama, i strpljivije uprave od one koja vodi Budućnost se odlučuju na rezove. Zbog toga je pitanje da li će Džikić „preživjeti” ili će neko od igrača dobiti zahvalnicu prije isteka sezone. Ovako svakako ne ide...

GRAN KANARIJA - BUDUĆNOST VOLI 84:64 (16:15, 20:18, 26:12, 22:19)

Las Palmas - „Gran Kanarija arena”. Gledalaca: 1.300. Sudije: Boltauzer (Slovenija), Udjanskij (Velika Britanija), Hadžić (Hrvatska).

Gran Kanarija: Balcerovski 15 (2-1), I. Diop, ALBISI 7, SALVO 5 (3-3), Brusino 13 (4-3), Lopes 5, PUSTOVOJ 8 (2-0), ŠURNA 11 (1-1), H. Diop 3 (2-1), Mutaf 3, ENIS 14, Stević.

Budućnost Voli: KOBS 12 (4-3), ATIĆ 3, Šehović, D. Nikolić 2 (2-2), Sili 19 (3-2), Tarolis, Z. NIKOLIĆ 5 (2-1), JAGODIĆ-KURIDŽA 5, Drobnjak, Popović 2, Rid 8 (4-2), PERI 8.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: