Pobjeda protiv Porta je vratila samopouzdanje

Barski tim u prva četiri kola upisao je samo jedan trijumf, protiv Partizana, dok je izgubio od Crvene zvezde, Mega Bemaxa i FMP-a, dok Olimpija ima polovičan učinak.
51 pregleda 0 komentar(a)
Vukota Pavić, Foto: Aba-liga.com
Vukota Pavić, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 21.10.2017. 11:24h

Pobjeda protiv Porta, na startu FIBA Evrokupa, povratila je raspoloženje kod košarkaša Mornara, posebno nakon neočekivanog poraza kod kuće od FMP-a. Trener Mihailo Pavićević je u najavi meča kazao da će mečevi u Evropi poslužiti kao priprema za ABA ligu, pa su protiv Porta igrali svi igrači iz rostera (niko na terenu nije proveo manje od 9 minuta niti više od 22).

Barani su juče poslije prijepodnevnog treninga otputovali u Ljubljanu gdje će večeras od 19 časova igrati protiv Olimpije, u 5. kola ABA lige.

"Utakmica s Portom došla je u pravom trenutku da vratimo samopouzdanje, poslije poraza od Mege i FMP-a. Moramo negdje da nadoknadimo izgubljeni meč u svojoj dvorani od FMP-a, a već u Ljubljani je prva prilika koju ćemo pokušati da iskoristimo. Olimpija je kvalitetna ekipa koja se značajno pojačala, ali mene interesuje, prije svega, naša ekipa. Ukoliko uđemo koncentrisano u meč i nametnemo naš ritam, mislim da možemo da se nosimo s Ljubljančanima. Ohrabruje igra s Portom, protok lopti bio je mnogo brži, rastrčali smo se, imali 21 asistenciju... ", kaže Mihailo Pavićević.

Barski tim u prva četiri kola upisao je samo jedan trijumf, protiv Partizana, dok je izgubio od Crvene zvezde, Mega Bemaxa i FMP-a, dok Olimpija ima polovičan učinak.

Prošle sezone obje ekipe u međusobnim duelima ostvarile su pobjede pred svojim navijačima. Olimpija je u Ljubljani slavila 81:72, dok se Mornar u Baru revanširao rivalu ubjedljivim trijumfom 93:70.

"Mi vjerujemo u sebe. Da vratimo pravu atmosferu samo nam je bila potrebna jedna motivaciona pobjeda, a ova protiv Porta je upravo to bila. Uvjeren sam da ćemo igrati sve bolje kako sezona bude odmicala. Mislim da sa ove mini turneje možemo da se vratimo sa dvije pobjede", optimista je Vukota Pavić, koji je protiv Porta pružio najbolju partiju u sezoni.

Trener Olimpije Gašper Okorn kaže da očekuje težak meč protiv Mornara.

"Mornar je sastavljen od odličnih individualaca, koji igraju nepredvidivo u napadu i dobro smo se pripremili za to. Ali, mi razmišljamo o našoj igri, jer želimo pobjedu u “Tivoliju”, rekao je Okorn.

Poslije meča u ljubljani, Barani nastavljaju put, za Austriju, na utakmicu drugog kola grupe C FIBA Evrokupa protiv Kapfenberga (utorak u 19 sati), koji je u prvom kolu upisao poraz kod kuće od finske ekipe Kataja Basketa (86:72).

Bonus video: