Micić i Sent-Ros najkorisniji igrači 31. kola Evrolige

Micić je predvodio Efes do pobjede protiv Real Madrida (93:90) sa 29 poena, šest asistencija, tri skoka i jednom ukradenom loptom

2514 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Twitter/AnadoluEfes
Foto: Twitter/AnadoluEfes

Košarkaš Efesa Vasilije Micić i Hauard Sent-Ros iz Panatinaikosa proglašeni su danas za najkorisnije igrače (MVP) 31. kola Evrolige.

Kako se navodi na sajtu takmičenja, obojica su imali indeks korisnosti od po 29.

Micić je predvodio Efes do pobjede protiv Real Madrida (93:90) sa 29 poena, šest asistencija, tri skoka i jednom ukradenom loptom.

Srpski košarkaš bio je i najbolji strijelac 31. kola.

Sent-Ros je postigao 15 poena, uz devet skokova, tri ukradene lopte, a imao je i po jednu asistenciju i blokadu u pobjedi Panatinaikosa protiv Bajerna iz Minhena, 80:67.

Micić je deveti put osvojio nagradu MVP i izjednačen je na četvrtom mjestu vječne liste, na kojoj je prvi Nando De Kolo sa 16. Sent-Ros je prvi put u karijeri proglašen za MVP kola.

Najveći indeks korisnosti od 31 poena imao je igrač Reala Gabrijel Dek, ali je njegova ekipa izgubila od Efesa. On je postigao 23 poena, uz 10 skokova, četiri assitencije.

Košarkaš Olimpijakosa Mustafa Fol imao je indeks korisnosti 29, kao Micić i Sent-Ros, ali je njegova ekipa izgubila od Monaka (72:92).

Bonus video: