"Plavi" za nastavak serije i Dragana Tomovića

Budućnost je u dosadašnjem dijelu regionalnog šampionata ostvarila tri pobjede (Zadar, Cibona, Crvena zvezda) i poraz u Laktašima od Igokee, dok ekipa iz Sremske Mitrovice ima polovičan učinak.
74 pregleda 0 komentar(a)
Suad Šehović, Foto: Aba-liga.com
Suad Šehović, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 21.10.2017. 11:07h

Budućnost Voli je u seriji pobjeda (četiri) i odličnih partija, posebno na posljednja dva gostovanja, protiv Crvene zvezde u ABA ligi (zahvaljujući kojoj su „plavi“ na diobi prvog mjesta sa šampionog regionalnog takmičenja) i Hapoela u Jerusalimu u Evrokupu.

Za Podgoričane je, s toga, jako važno da nastave uspješan niz pred svojim navijačima, u duelu sa uvijek nezgodnim Mega Bemaxom, kako bi prethodni rezultati još više dobili na značaju...

"Pred nama je jedna vrlo vrlo teška utakmica. Protivnik igra jednom nedjeljno, imaju vremena i za odmor i za pripremu i za rad, mladi su i željni dokazivanja, imaju i nekoliko veterana koji su dobra podrška. Žele da igraju brzo, bez obzira na greške ili loša rješenja, aktivni su u skoku i agresivni u odbrani. Namučili su ekipe od kojih su poraženi ove sezone, nije tu bilo lakog posla za njihove protivnike, i mi ćemo za to biti spremni – rekao je trener Budućnost Volija Aleksandar Džikić.

Budućnost je u dosadašnjem dijelu regionalnog šampionata ostvarila tri pobjede (Zadar, Cibona, Crvena zvezda) i poraz u Laktašima od Igokee, dok ekipa iz Sremske Mitrovice ima polovičan učinak.

Prošle sezone je crnogorski prvak dobio oba međusobna duela u ABA ligi - 85:81 u Sremskoj Mitrovici i 88:80 u Podgorici. Ukupno, Budućnost u ABA ligi vodi 6-4 u pobjedama, dok je skor u “Morači” 4-1.

"Mega pokušava da igra brzu košarku, uvijek pokušaju da iskoriste već prvu priliku u napadu. Dobra su skakačka ekipa i igraju agresivnu odbranu, koja štiti reket. Igraće rasterećeno, odmorni su, i takve ekipe su uvijek opasne", ističe kapiten Podgoričana Suad Šehović.

Za razliku od Džikića, koji ima sve igrače na raspolaganju, trener Mega Bemaxa Dejan Milojević na meču protiv Budućnosti zbog povreda neće moći da računa na Kostju Mušidija, Nikolu Miškovića i Stefana Sinoveca.

"Igramo protiv veoma kvalitetne ekipe Budućnosti koja se nalazi u odličnoj formi i koja je veliki favorit u ovom duelu. Pobjede na gostovanju Zvezdi i Hapoelu to samo potvrđuju. Moramo da odigramo izuzetno agresivno u odbrani i da ne dozvolimo puno ofanzivnih skokova kao u meču protiv Olimpije. Očekuje nas veoma težak meč, ali ćemo dati sve od sebe da ih iznenadimo na njihovom parketu i dođemo do pobjede koja bi nam puno značila", rekao je Milojević.

Utakmica ima humanitarni karakter

Današnja utakmica (počinje u 17 sati) će imati i humanitarni karakter i sav prihod od prodatih ulaznica (cijena dva eura) biće doniran za pomoć liječenju bivšem košarkašu Budućnosti, Draganu Tomoviću, članu ekipe koja je 1996. godine donijela prvi trofej u Podgoricu, Kup Jugoslavije, nakon spektakularnog finala u Nikšiću sa Partizanom.

“Tomović se preko 10 godina bori sa bolešću Multipla skleroza koja iziskuje velike sume novca za terapiju na mjesečnom nivu, kao i vrlo česte i redovne posjete doktora specijalista. Naš doprinos, koliko god bio skroman, Draganu će značiti mnogo i olakšati dalji i dugotrajan proces liječenja.

To nije samo Draganova utakmica već i svih nas, budimo zajedno jedan tim i pomozimo mu da osvoji i ovaj životni trofej protiv opake bolesti. Pokažimo mu da ga njegov klub i njegovi navijači nisu zaboravili.

Humanitarnu akciju podržali su i ženski košarkaški klub Budućnost Bemax i Mega Bemax i otkupili dio ulaznica za večerašnji meč. Akcija se može podržati i uplatom na žiro račun Kluba 540-5202-59 (Erste banka).

Bonus video: