Za Top 6 protiv ekipe iz Top 6, Nil: Imam osjećaj da možemo svakog da dobijemo

Senzacionalnom pobjedom protiv Budućnosti košarkaši SC Derbija došli u poziciju da se bore za plasman u plej-of, ali im za to treba barem jedan veliki gostujući "skalp"

4535 pregleda 1 komentar(a)
Erik Nil, Foto: SC Derby
Erik Nil, Foto: SC Derby

Senzacionalnom pobjedom protiv Budućnost Volija prošle subote, najvećom u klupskoj istoriji, košarkaši SC Derbija su u finišu regularnog dijela sezone premijernog nastupa u ABA ligi došli u situciju da se bore za plasman u plej-of, koji je ove godine "proširen" na šest timova.

Šanse, doduše, nisu prevelike, izabranici Andreja Žakelja imaju dvije pobjede manje od Igokee i FMP-a, a da bi napravili podvig morali bi da skinu i jedan veliki gostujući "skalp".

Možda je prava prilika sjutra u Laktašima, protiv direktnog rivala, Igokee, koja je u prvom dijelu sezone pala u "Morači" (93:90).

Košarkaši SC Derbija su puni samopozdnja, o čemu govore i riječi i igrača Erika Nila.

"Imam osjećaj da možemo da dobijemo svakog u ABA ligi. Zavisimo samo od nas, da li igramo našu igru, da li se držimo dogovora iz svlačionice. Moramo da igramo jako, moramo da se borimo za 'ničije' lopte i da imamo istrajnost tokom cijelog meča, jer igramo protiv ekipe iz Top 6", kazao je Nil.

Igokea je, ipak, favorit, ne samo zbog toga što igra na domaćem parketu.

"Idemo na teško gostovanje timu koji i po odlasku Starksa igra na visokom nivou. Igokea je kvalitetan tim, sa velikim "sajzom", što nama ne odgovara previše ali ćemo se spremiti i za to. Kao ekipa su veoma dobro vođeni, neugodni tako da nas očekuje težak meč ali se nadam da će naša energija biti na istom nivou kao na prethodnim mečevima, a tada možemo da pariramo protivnicima", kazao je trener Studeneta Andrej Žakelj.

Igokea bi pobjedom potvrdila mjesto u Top 6.

"Mi smo prije dva kola bili odškrinuli vrata plej-ofa, ali gledajući da je bilo nekakvih iznenađenja u proteklom kolu i da ima još zaostalih utakmica, može se reći da se još ništa ne zna. Ja kao trener ne želim da ne zavisim od drugih, zavisimo samo od sebe i sutrašnja utakmica je prvi test iz kojeg možemo doći do cilja i da se plasiramo u plej-of. Ekipa SC Derby je debitant u ligi, ali i najprijtnije iznenađenje. Gledajući, međutim, na roster i tim kojim raspolažu pokazuju da je to skup jako dobrih i kvalitetnih igrača, a u prilog tome govori i rezultat koji su postigli ove sezone. Tim sa jakim tijelima i odličnom energijom, sa agresivnom odbranom po cijelom terenu ne dozvoljavaju protivniku ništa lako, a to su i dokazali u prošlom kolu pobjedivši Budućnost Voli. Mi moramo, rekao sam svojim igračima, shvatiti ovu utakmicu kao da nam dolazi najkvalitetniji tim u ABA ligi", kazao je trener Igokee Dragan Bajić.

Bonus video: