Mornar želi desetu pobjedu u nizu nad Zadrom

U prvom dijelu sezone Mornar je trijumfovao, 76:71

2189 pregleda 1 komentar(a)
Milija Miković, Foto: Zvonko Kučelin/KK Zadar
Milija Miković, Foto: Zvonko Kučelin/KK Zadar

Košarkaši Mornara u nedjelju u 19 sati dočekuju Zadar, sa željom da se primaknu sredini tabele, ali i da nastave veliku seriju protiv Zadrana - slavili su devet posljednjih susreta, od čega četiri puta u "Topolici".

U prvom dijelu sezone je u Zadru bilo 76:71 za tim Mihaila Pavićevića.

Pavićević, ipak, ni ne pominje tradiciju - čekuje tešku i neizvjesnu utakmicu, u boljem raspoloženju nakon pobjede nad Megom u Beogradu.

"Taj trijumf nam je olakšao da naredne utakmice igramo sa manje pritiska i opterećenja. Što se tiče zdravstvenog biltena, nažalost, ništa se nije popravilo. Još nismo imali 10 igrača na treningu. Ali, šta je tu je, moramo da se prilagodimo toj situaciji i da pokušamo da budemo spremni za utakmicu protiv Zadra. U goste nam dolazi vrlo iskusna i kvalitetna ekipa koja je u posljednje vrijeme podigla formu. Igra na mnogo većem nivou nego što je to bilo na početku sezone. Sigurno je da nas očekuje težak meč", rekao je Pavićević.

Milija Miković očekuje naporan duel, ali i pobjedu svog tima.

"Matematički još nismo obezbijedili miran san. Mislim da je utakmica sa Zadrom prava prilika za to. Znamo da nam u goste dolazi veoma dobra ekipa i da nam predstoji težak meč, ali vjerujem da ćemo ostvariti desetu uzastopnu pobjedu u jadranskom derbiju", ističe Miković.

Zadrani imaju pobjedu manje od Mornara (skor 7-14) i dva trijumfa više od pretposljednjeg Splita - uz utakmicu manje.

"Mislim da smo u dobrom ritmu u posljednje vrijeme, ali neće biti lako prvenstveno zbog umora i rasporeda. Želimo da odigramo dobru partiju i da uradimo sve da dođemo do trijumfa koji bi nam olakšao situaciju pred završnicu ABA lige", rekao je Dominik Mavra.

Bonus video: