Budućnost Voli dočekuje Cibonu: Vrijeme je za reakciju

Nakon tri vezana poraza u ABA ligi, košarkaši Budućnost Volija od 21 sat u “Morači” igraju protiv Cibone

10029 pregleda 2 komentar(a)
Budućnost mora da krene: Di Džej Sili i Kendrik Peri, Foto: BORIS PEJOVIC
Budućnost mora da krene: Di Džej Sili i Kendrik Peri, Foto: BORIS PEJOVIC

Budućnost Voli je donedavno sanjala o prvom mjestu pred plej-of ABA lige, potom se porazom od Partizana oprostila i od pozicije broje dva, a sada je do kraja regularnog dijela čeka borba za treću poziciju sa Cedevita Olimpijom.

Kriza je prisutna u Podgorici, govore ti i i igre i rezultati - “plavi” su u seriji od tri poraza u regionalnom takmičenju (Zadar, Partizan i SC Derbi), ne znaju za trijumf još od duela sa Megom 13. februara, a loš niz žele da prekinu u nedjelju - čeka ih duel sa Cibonom od 21 sat.

Iza Budućnosti je i duel sa Gran Kanarijom u Evrokupu u kojem je glatko izgubila - 84:64 slabim izdanjem u drugom poluvremenu. Alarm je upaljen, čeka se reakcija, priznaje to i trener Aleksandar Džikić.

"U kojem god sastavu da nastupimo na ovoj utakmici, očekujemo da svaki igrač da maksimum. Biće teška utakmica - Cibona je atletska, “dugačka” ekipa, igra agresivno u napadu, dobro trči i može da igra na više načina u odnosu na formaciju. Za nas je ključ energija i fokus", rekao je Džikić.

1 pobjedu u šest utakmica nakon reprezentativne pauze je upisala Budućnost. Savladala je Promiteas, a gubila od Zadra, Cedevita Olimpije, Partizana, SC Derbija i Gran Kanarije

Budućnost nakon 20 kola ima 14 trijumfa i šest poraza. Cedevita Olimpija, koja danas u Ljubljani igra derbi sa Partizanom, uz meč više je na 14-7.

Olakšavajuća okolnost za vicešampiona ABA lige je što je bolji u međusobnom skoru od slovenačkog sastava.

"Cibona je mlada, perspektivna i atletski odlično potkovana ekipa. Za nas ovo sigurno neće biti laka utakmica, jer nam dolazi nakon dosta lošeg perioda i igara i rezultata", istakao je povratnik Danilo Nikolić i dodao:

"Svjesni smo da moramo da se vratimo na pobjednički kolosjek. Moramo da igramo bolje nego što smo igrali do sada", istakao je krilni centar Budućnosti.

Cibona je u ponedjeljak namučila Crvenu zvezdu u Draženovom domu, a u petak je podbacila u prvenstvu Hrvatske gdje je bolji bio Zadar - slavio je čak 80:52. Kako najavljuju iz Zagreba, “cibosi” su oslabljeni.

"Poslije teškog poraza u Zadru, gdje nismo pokazali ništa, čeka nas teško gostovanje. Idemo u Podgoricu bez Amara Gegića, Tonija Nakića i Hosea Vildose, ali očekujem od igrača koji su se oporavili da odigraju najbolje što mogu i da pružimo što bolji otpor protivniku", kazao je trener Cibone Gašper Okorn.

Bonus video: