Poraz Sutjeske od Mladosti, Nikšićani sa osme pozicije idu u plej-of, Vujačić: Zadovoljan sam odnosom igrača

Sutjeska će u četvrtfinalu igrati protiv MZT-a

7696 pregleda 2 komentar(a)
Spasojević i Bojić, Foto: ABA League j.t.d/Dragana Stjepanović
Spasojević i Bojić, Foto: ABA League j.t.d/Dragana Stjepanović
Ažurirano: 27.03.2022. 22:39h

Košarkaši Sutjeske izgubili su večeras u zemunske Mladosti 88:80 u posljednjem meču regularnog dijela NLB ABA2 lige.

Nikšićani su ranije obezbijedil plej-of, a na završni turnir odlaze sa 8. pozicije i u četvrtfinalu će igrati protiv domaćina turnira - MZT-a.

Sutjeska je odlično odigrala prvu četvrtinu, na krilima Miloša Koprivice i Radosava Spasojevića imala i devet poena prednosti (24:15), da bi i u drugom periodu beogradska ekipa nakon serije 8:0 prvi put povela - 28:26.

Ekipa Darka Vujačića je odgovorila serijom 8:0, povela 41:35, nakon toga imala vođstvo 46:40 i onda je uslijedio veliki pad. U finišu prvog poluvremena i početkom drugog Mladost je serijom 16:0 prvi put došla do dvocifrene prednosti (56:46), nakon toga imala maksimalnih 17 poena viška (78:61) i neizvjesnosti više nije bilo.

"Veoma fizički zahtjevna utakmica. To nam je jedan od problema, koji moramo da riješimo u narednom periodu. Držali smo se dok smo imali snage, u nedostatku snage smo padali. Mogu biti zadovoljan odnosom - to je najbitnije što sam želio da vidim u ovom "balonu". Moramo da tražimo lake poene u traniziciji, da se vraćamo nazad...Najbitnije je da momci izgaraju na terenu. Čeka nas domaće prvenstvo, veoma značajne utakmice. Bitno je da se momci dignu psihološki, da vide da mogu da igraju i da u narednom periodu ostavimo još bolji utisak", rekao je nakon meča trener Sutjeske, Darko Vujačić.

Najefikasniji kod Sutjeske bio je Radosav Spasojević sa 23 poena. Miloš Koprivica je postigao 14 poena, uz devet skokova, a Bogdan Bojić 11 poena.

Bonus video: