Džikić: Ko hoće da igra, prepoznaćemo ga, kao i onog ko neće

Podgoričani bez bolesnih Vilija Rida i Denis Džeroma Silija, kao i povrijeđenog Suada Šehovića, rutinski savladali Cibonu (90:65)

10009 pregleda 5 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli
Foto: KK Budućnost Voli

Aleksandar Džikić je konačno, nakon loše serije rezultata, imao razloga za zadovoljstvo.

Budućnost Voli je rutinski savladala Cibonu (90:65) i pokazala da može da igra i bez Vilija Rida i Denis Džeroma Silija, koji su bili odsutni zbog prehlade.

„Prvi utisak je da smo pobijedili. Posljednje tri sedmice smo imali nekoliko kikseva, dva u ABA ligi, i normalno je da se promijeni atmosfera u klubu, oko kluba, među navijačima. Nadam se da ćemo da nastavimo bolje. Svidjela mi se energija, bili smo naglašeno nesebični, što je uvijek korak ka boljim rezultatima”, rekao je Džikić.

Osim dva Amerikanca, u timu nije bio ni Suad Šehović.

„Suad je povrijeđen, Rid i Sili su bolesni. Peri i Kobs su odlučili da igraju, kao i Atić, iako nisu trenirali posljednjih dana. Sva trojica su odigrala dobro, sa dobrom energijom i koncentracijom. Dobro smo izgledali, protiv ekipe koja je vrlo opasna i protiv Crvene zvezde je pokazala izvanrednu partiju, pa ju je evroligaš pobijedio u samoj zavšnici. Igrači Cibone dobro trče, agresivni su, veliki, ima tu zanimljivih momaka”.

Na pitanje da li će igrači koji su večeras dobili veću minutažu igrati više u nastavku sezone, Džikić je tajanstveno odgovorio:

„Sigurno. Zavisi od zdravstvenog i nekih drugih stanja. Nema više vremena da se čeka sad nešto, kraj je marta, početak aprila. Onaj ko hoće, prepoznaćemo ga, onaj ko neće, i njega ćemo prepoznati”.

Trener Cibone Gašper Okorn je naglasio da se vidjela razlika u kvalitetu.

„Čestitke Budućnosti na zasluženoj pobjedi, želim joj sve dobro u nastavku sezone u Evrokupu i ABA ligi. Ovo je realno stanje, kad izbrojim sve naše muke u posljednjih nekoliko dana, ali ne tražim alibi. Nešto smo pokušali, ali nismo na nivou da bismo pratili rivala ni fizički. Već u 1. četvrtini Budućnost je stekla razliku, tu se samo vrtjelo i bilo pitanje samo kako će se završiti, mada je ovih minus 25 malo previše”, rekao je slovenački stručnjak.

Bonus video: