Vučević u "izolaciji": Bulsi nisu svjesni da imaju centarsku zvijezdu

"Moramo da radimo bolji posao da ga pronađemo na terenu, jer je on veza našeg napada", kazao je trener Bili Donovan

3853 pregleda 3 komentar(a)
Nikola Vučević, Foto: Reuters
Nikola Vučević, Foto: Reuters

Od kandidata za prvo mjesto na Istoku prije ol-star pauze, Čikago je doveo u opasnost i plasman u plej-of.

Peti je sa učinkom 43-32, Isti skor na šestoj poziciji ima Toronto, dok sedmoplasirani Klivlend, koji drži mjesto za plej-in, ima trijumf manje i poraz više.

U prvom dijelu sezone Bulsi su dobijali mečeve energijom i timskim duhom, a sada pokušavaju da pobjeđuju individualnim kvalitetom, konstatuje "Čikago tribjun", ukazujući na dvije najveće zvijezde ekipe Demara Derozana i Zeka Lavina, koji imaju visoke poenterske brojke, ali zanemaruju ulogu ostalih igrača.

Prije svega - Nikole Vučevića.

"Ostale su još dvije sedmice do kraja regularnog dijela sezone, a Bulsi još traže odgovor kako da centarsku zvijezdu učine korisnijom", piše list.

"Moramo da radimo bolji posao da ga pronađemo na terenu, jer je on veza našeg napada", kazao je trener Bili Donovan.

Jedan dio Vučevićevih problema (nakon pauze prosječno postiže 17,1 poen) jeste njegova nekonstantnost u šutu - promašio je 13 uzastopnih trojki na četiri meča - ali bi to mogla da bude posljedica činjenice da nema dovoljno lopti i pozicija tokom meča.

U Njujorku je sinoć za skoro 35 minuta šutirao samo 11 puta (Derozan 26, Lavin 17)... Bulsi se u posljednje vrijeme oslanjaju uglavnom na izolaciju za Derozana i Lavina.

"Definitivno ga saigrači 'promašuju'. Ima momenata kada se preskače njegova pozicija, a trebalo bi da bude jednostavno - dajte mu loptu", kazao je Donovan.

"Mnogo je lakše kada smo svi uključeni, kada lopta ide, kada odbrana rivala mora da se pomjera. Morali bismo da igramo tako. Kada se udvajaju igrači, najbolje rješenje je dati loptu na drugu stranu i iskoristiti mene kao čovjeka koji je prenosi", rekao je Vučević.

“Trenutak je da shvatimo važnost da moramo da donosimo brže odluke u igri ili jednostavno da budemo svjesni da je on (Vučević) prisutan na terenu", rekao je Donovan.

Bonus video: