Budućnost na raskrsnici protiv Burga: Pobjeda ili zbogom „Morači”

Košarkaši Budućnost Volija večeras (19 časova) dočekuju Burg i moraju da pobijede kako bi se približili utakmici osmine finala Evrokupa u svojoj dvorani

10179 pregleda 28 reakcija 0 komentar(a)
Žele da igraju nokaut fazu pred svojim navijačima: Edin Atić, Foto: KK Budućnost Voli
Žele da igraju nokaut fazu pred svojim navijačima: Edin Atić, Foto: KK Budućnost Voli

Do kraja grupe B Evrokupa, košarkaše Budućnost Volija očekuju dva duela sa timovima čija imena takođe počinju na slovo B - Burgom i Bursom.

Tim Aleksandra Džikića pred sobom ima jasnu računicu.

Obje pobjede mu sigurno donose 3. mjesto, meč u “Morači” u osmini finala i eventualni duel sa Partizanom u četvrtfinalu u Beogradu, a i polovičan skor bi mogao da bude dovoljan za makar 4. poziciju, ali samo u slučaju da Virtus (sinoć savladao Gran Kanariju 70:68) u posljednjem kolu ne slavi u Burgu, a Cedevita Olimpija ne upišu trijumfe večeras u Ljubljani protiv Valensije i sljedeće sedmice nad Promiteasom u Grčkoj.

Najgori scenario bi bio da se dožive dva poraza, a u tom slučaju bi “plavi” mogli da skliznu čak do 7. mjesta. Zbog toga večeras (19 časova) izbora nema - francuski tim mora da padne u najvećoj crnogorskoj dvorani.

- Burg ima pokretljive igrače, to je tim koji može da postigne mnogo poena na različite načine. Ima iskustvo, dobru pik’en’rol igru i veoma je opasan u tranziciji. U defanzivi igra jedan od najaktivnijih sistema, sa velikim pritiskom na loptu i sa stranom pomoći koja je spremna da se rotira i “skrembluje”. Moramo da budemo zaista fokusirani i da slijedimo plan igre sa velikim fokusom i odgovornosti - naglasio je Džikić.

Burg je sinoć i definitivno izgubio sve šanse za plasman u osminu finala, jer je Bursa u Njemačkoj savladala Ulm (86:72) i pobjegla mu na tri pobjede viška. Sve i da tim Lorana Lenjama slavi i večeras i u posljednjem kolu protiv Virtusa u svom “Ekinoksu” ne bi imao nikakvu šansu da završi na 8. mjestu, jer od Ulma ima dvije pobjede manje i izgubio je oba međusobna meča.

- Ova utakmica nam je bitna kako bismo izborili prednost domaćeg terena. Prvi meč u Francuskoj smo igrali dobro sve vrijeme, a u posljednjih nekoliko minuta sačuvali trijumf - prisjetio se Edin Atić prvog susreta, u kojem je Budućnost vodila i 18 razlike, a na kraju spasavala bodove.

U odnosu na meč sa Cibonom, “plavi” bi trebalo da budu jači za Vilija Rida, koji je juče bio na treningu, za razliku od Denis Džeroma Silija.

Bonus video: