Džikić: Žao mi je što nismo povezali dvije pobjede i vratili samopouzdanje

Povrijedio se Vili Rid, čini se da mu je stradala Ahilova tetiva, ali šef stručnog štaba nije htio da prejudicira: „Stvarno ne znam. Sačekajte zvanično”, poručio je Aleksandar Džikić

9244 pregleda 4 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli
Foto: KK Budućnost Voli

Budućnost Voli je potpuno izgubila kompas nakon FIBA „prozora”, izgubila šest od osam utakmica, ostala bez šanse za prva dva mjesta u ABA ligi, a nakon šokantnog poraza od Burga (73:75) mogla bi da grupu B Evrokupa završi na čak 7. mjestu.

„Čestitke gostima, na kraju su bolje završavali akcije, bili fokusiraniji i imali čvrstinu. Promašili smo otvorene šuteve, a na ovakvim utakmicama male stvari odlučuju. Žao mi je što nismo mogli da povežemo dvije pobjede i vratimo samopouzdanje. Nastavljamo dalje”, rekao je Aleksandar Džikić na pres konferenciji.

Podgoričani su odlično počeli 2. poluvrijeme, trojkama Kendrija Perija, Edina Atića i Džastina Kobsa poveli 50:39 i 52:41, ali su tada nestali sa terena.

„Kada protivnik ima reakciju, moraš da nastaviš sa onim što si radio dobro. Imali smo neke izgubljene lopte, loše odluke u odbrani i napadu”.

Navijači su uzvikivali „Uprava napolje”, vrijeđali igrače i zviždali im, ali šef stručnog štaba je to diplomatski prokomentarisao.

„Razumijem da su nezadovoljni porazom. Nismo ni mi zadovoljni”,

Povrijedio se Vili Rid, čini se da mu je stradala Ahilova tetiva, ali šef stručnog štaba nije htio da prejudicira.

„Stvarno ne znam. Sačekajte zvanično”, zaključio je Džikić.

Iako je Burg u utorak veče izgubio šanse za plasman u osminu finala pobjedom Burse u Ulmu, odigrao je najbolje što može i pokvario planove „plavima”.

„Srećan sam zbog naših igrača, jer smo izgubili mnogo utakmica na jedan posjed, a sada smo je dobili. Znali smo da nemamo šansi da se kvalifikujemo, ali smo željeli da pokažemo da pripadamo ovom takmičenju. Ovo je velika pobjeda za nas”, poručio je trener francuskog tima, Loran Lenjam.

Bonus video: