Sansi izjednačili rekord pa pošli u teretanu, Vilijams: Mi smo tim koji voli da radi (VIDEO)

Sansi imaju 62 pobjede u 76 mečeva i već su osigurali prvo mjesto u regularnom dijelu sezone

3023 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ubjedljivo najbolja košarka se trenutno igra u "pustinji" - Finiks Sansi su u noći između srijede i četvrtka upisali 62. pobjedu u sezoni u ukupno 76 mečeva.

Fascinantan skor, još fascinantnije partije tima iz Arizone su ustvari samo nastavak onoga što je radio prošle sezone.

Tada su "sunca" stala u velikom finalu, bolji je bio Milvoki, iako je ekipa Montija Vilijamsa vodila 2:0 u seriji.

"Ljetos su ispred Sansa bila dva puta - da se emotivno "ugase" nakon razočaranja u finalu ili da počnu da rade još jače. Izabrali su ovo drugo", napisao je ESPN početkom ove godine.

Finiks je rano jutros savladao Golden Stejt (107:103) i time izjednačio rekord franšize po broju pobjeda u regularnom dijelu.

Isti učinak su Sansi imali i u sezonama 1992/93. i 2004/05, sada je pred njima još šest utakmica do kraja da taj rekord i obore.

S obzirom na to da je Finiks u seriji od devet mečeva bez poraza, niko nema dilemu da će ove sezone ispisati istoriju franšize.

Finiks je, inače, već osigurao prvo mjesto pred plej-of, što mu garantuje da će imati prednost domaćeg terena do kraja doigravanja.

Pažnju američke javnosti je nakon meča sa Voriorsima skrenulo i to što je ekipa Finiksa umjesto da krene ka hotelu ostala u dvorani kako bi pojačala rad u teretani.

"Više puta sam rekao - mi smo tim koji voli da radi. Ne krijemo da nešto jurimo, svi znamo da je to - šampionski prsten. A kada nešto juriš, onda ne želiš da dođeš na korak od cilja i budeš nespreman", rekao je Vilijams.

Devin Buker i Mikal Bridžis su sa po 22 poena predvodili Finiks u San Francisku, Diandre Ejton je upisao po 16 koševa i uhvaćenih lopti, dok je Kris Pol dodao 15 i osam asistencija. Dvocifren učinak je imao i Džej Krauder (10)...

"Izjednačili smo rekord? To nam znači mnogo, jer na kraju dana je bitno samo da li ste pobijedili ili ne", istakao je Buker.

Kod Voriorsa, u čijem timu nije bilo Stefa Karija, briljirao je Džordan Pul sa 38 poena.

Upisao je sedam trojki, imao je i devet skokova i sedam asistencija.

"Džordan uči da igra kao Stef, a to je najteži mogući zadatak", istakao je trener Finiksa.

Bonus video: