Budućnost gostuje Krki: Potrebna je nova energija u Novom Mestu

Košarkaši Budućnost Volija gostuju Krki (17 sati) i jure pobjedu kojom bi ostali favoriti za treće mjesto pred plej-of ABA lige

3091 pregleda 3 komentar(a)
Zoran Nikolić očekuje bolju partiju svoje ekipe, Foto: KK Budućnost Voli
Zoran Nikolić očekuje bolju partiju svoje ekipe, Foto: KK Budućnost Voli

Samo dvije pobjede u osam utakmica u posljednjih mjesec - to je bilans košarkaša Budućnost Volija u ABA ligi i Evrokupu.

U evropskom takmičenju je porazom od Burga u srijedu u “Morači” izgubljena prednost domaćeg terena u osmini finala, dok je u ABA ligi podgorička ekipa trenutno na četvrtom mjestu sa skorom 15-6 - “plavi” imaju poraz manje i utakmicu manje od trećeplasirane Cedevita Olimpije, od koje su i bolji u međusobnom skoru.

Počinje, dakle, rasplet u borbi za poziciju broj tri pred plej-of, i to iz Novog Mesta i dvorane “Leon Štukelj” u kojoj su se spoticali mnogi favoriti u prošlosti.

Znala je tamo od Krke da izgubi i Budućnost, na posljednja tri gostovanja je pala dva puta, a ove sezone je jedva u Novom Mestu slavila Crvena zvezda...

DŽIKIĆ: ZNAMO KO SU NAJVEĆE PRIJETNJE

Trener Budućnosti Aleksandar Džikić je oprezan pred današnji duel.

- U posljednje tri godine Budućnost je gubila dva puta u Novom Mestu, i to mora da bude znak da se utakmici pristupi maksimalno ozbiljno - rekao je Džikić i dodao:

- Krka ima dosta igrača koji umiju da igraju, ako im se dozvoli da igraju u svom ritmu i na način na koji im odgovara. Postoji napadačka hijerarhija znamo ko su najveće prijetnje i moramo da pokušamo da pomjerimo težište njihove igre u napadu - istakao je Džikić, koji je na klupi Krke 2011. osvojio FIBA Euročelendž.

Tabela pokazuje da je Krka najslabiji tim u regionalnom takmičenju, ima svega četiri pobjede - dvije manje od Splita i na dobrom je putu da se preseli u ABA2 ligu.

- Prethodnih sezona smo imali probleme sa njima u Novom Mestu, ali moramo da se potrudimo da izađemo iz lošeg ritma u kojem se nalazimo - poručio je centar Budućnosti Zoran Nikolić.

Standings provided by SofaScore LiveScore

KRAJ SEZONE ZA VILIJA RIDA

Vili Rid je, po svemu sudeći, završio misiju u Budućnost Voliju na najgori način - teškom povredom. Američki centar se u finišu 1. poluvremena utakmice sa Burgom povrijedio, odmah se posumnjalo da mu je “pukla” Ahilova tetiva. Rid je u četvrtak radio pregled magnetnom rezonancom, a juče se saznalo da je prva dijagnoza bila tačna.

Ostaje da se vidi gdje će se momak koji uskoro puni 32 godine operisati i kako će mu proći oporavak. Sigurno je da će mu noga šest sedmica nakon operacije biti imobilizovana, a onda slijedi oporavak od tri do šest mjeseci, s tim da su njegova visina i težina otežavajući faktor.

Rid je ove sezone u ABA ligi prosječno bilježio 13,3 poena i 6,6 skokova, a u Evrokupu 11,3 i 5,8...

Bonus video: