"Studenti" protiv ekipe koja je u "najboljoj formi u cijeloj Evropi": Nezadrživa Cedevita Olimpija u Podgorici

Meč SC Derbi - Cedevita Olimpija igra se u nedjelju od 19 sati

5276 pregleda 0 komentar(a)
Kenan Kamenjaš, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Kenan Kamenjaš, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Trenutno najbolja ekipa u ABA ligi dolazi u nedjelju u Podgoricu.

Možda ne najbolja, ali definitivno ekipa u najboljem momentu i formi – Cedevita Olimpija je u regionalnom takmičenju i Evrokupu u velikom nizu pobjeda, čak 13 vezanih.

Ogroman je to izazov za košarkaše SC Derbija, ali ne i nemoguća misija, jer je debitant u elitnom eks-Ju košarkaškom rangu dobio pet posljednjih mečeva na domaćem terenu, uključujući i gradski derbi sa velikim favoritom Budućnosti.

“Cedevita Olimpija u drugom dijelu sezone je drugi tim u odnosu na prvi. Odigrali smo dobar meč u Ljubljani, ali nema poređenja sa prvom utakmicom. Olimpija sada igra mnogo bolju košarku, jednu od najboljih u regionu, možda čak i u Evropi. Imaju mnogo slobode u igri, ogromno samopouzdanje”, rekao je trener SC Derbija Andrej Žakelj.

Velikom serijom pobjeda, slovenački sastav je osigurao plej-of, a najbliži je i trećoj poziciji, koju nišani i Budućnost.

Mogu li “studenti” da pomognu “plavima”.

“Znamo šta nas očekuje, ali više radimo na sebi, na onome što mi možemo da pružimo. Želimo da damo energiju i maksimum na našem terenu”, kazao je Žakelj.

Kenan Kamenjaš je motivisan za još jedan duel sa favoritom, četvrti u nizu sa ekipama iz vrha, nakon mečeva sa Crvenom zvezdom, Budućnosti i Igokeom.

“Dolazi nam ekipa koja je u najboljoj formi u Evropi. Na nama je da pokažemo što bolju energiju i veliku želju, da pokušamo da baš mi prekinemo taj njihov niz”, kazao je Kamenjaš.

Meč SC Derbi - Cedevita Olimpija igra se u nedjelju od 19 sati.

Bonus video: