Konačno meč bez tenzija: Budućnost Voli poslala Krku u niži rang

Sve je bilo u znaku "plavih" u Novom Mestu, koji su sa šest poena Zorana Nikolića, dvije trojke Kendrika Perija i jednom Edina Atića poveli 15:3 u 5. minutu i već tada najavili laganu pobjedu. Na kraju je bilo 84:72

10914 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Drago Perko/kosarka.si
Foto: Drago Perko/kosarka.si

Na gostovanju koje mu je bilo kobno u prvom mandatu na klupi Budućnost Volija, Aleksandar Džikić je najavio da bi mogao da izvuče svoj tim iz duboke krize - Podgoričani su rutinski savladali Krku (84:72) i najavili povratak u adekvatnu formu pred odlučujući dio sezone.

Sve je bilo u znaku "plavih" u Novom Mestu, koji su sa šest poena Zorana Nikolića, dvije trojke Kendrika Perija i jednom Edina Atića poveli 15:3 u 5. minutu i već tada najavili laganu pobjedu.

Crnogorski šampion je sve vrijeme držao kontrolu, pa je razlika konstantno rasla do 28. minuta, kada je Atić zaključio seriju 10:0 za plus 23 (45:22).

Krka - Budućnost Voli
foto: Sofascore

U nastavku se Džikićev tim nekoliko puta zaustavljao na plus 25, a domaći su do kraja izbjegli brodolom...

Budućnost se ovom pobjedom približila 3. mjestu, jer na četiri utakmice do kraja ima pobjedu više i oba trijumfa protiv Cedevita Olimpije, dok Krku samo čudo može da spasi ispadanja - slovenački predstavnik ima da odigra još tri utakmice, a već ima dvije pobjede manje od Splita i slabiji međusobni skor od tima iz Dalmacije.

Atić je bio najefikasniji u pobjedničkom timu sa 15 poena, Zoran Nikolić je ubacio 12, Petar Popović 10, Peri i Donatas Tarolis po devet...

Bonus video: