Pavićević: Odigrali smo mnogo bolje nego što sam očekivao

„Nemam šta da zamjerim igračima, pogotovo poslije svega što nam se dešavalo, jer smo maltene imali jedan ili dva treninga. Dali su sve od sebe, u ovakvoj atmosferi nije lako igrati”, rekao je iskusni trener i apostrofirao učinak mladog plejmejkera Balše Živanovića

7121 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Mornar-Barsko zlato/MEDIA Pro
Foto: Mornar-Barsko zlato/MEDIA Pro
Ažurirano: 02.04.2022. 23:20h

Nakon dvije vezane pobjede, Mornar je izgubio u ABA ligi, ali se ništa drugo nije ni očekivalo, jer je izašao na megdan Partizanu i njegovoj vjernoj publici.

Beograđani su slavili 95:83 i osigurali 2. mjesto, samim tim i direktan plasman u polufinale plej-ofa.

„Više nego zaslužena pobjeda Partizana. Odigrali smo mnogo bolje nego što sam očekivao u ovom trenutku, sem 1. četvrtine, jer smo zaista potpuno dekoncetrisano ušli u utakmicu. Pokušao sam da objasnim igračima da se ovdje ‘kidaju’ noge i Barseloni i Realu, a ne jednom malom Živanoviću, koji je tek počeo da igra. Ovo je sazrijevanje kroz koje mora da prođe, ne samo on, nego i mnogi drugi”, rekao je Pavićević.

Iskusni trener je zadovoljan kako je njegov tim igrao nakon uvodnih 10-ak minuta, a još jednom je apostrofirao učinak Balše Živanovića.

„Već od 2. četvrtine smo uhvatili ritam. Nismo srljali, igrali smo mnogo disciplinovanije. To je dalo rezultat, bili smo konkurentni u nekom dijelu meča. Nemam šta da zamjerim igračima, pogotovo poslije svega što nam se dešavalo, jer smo maltene imali jedan ili dva treninga. Dali su sve od sebe, u ovakvoj atmosferi nije lako igrati, ali ćemo biti na dobitku, jer je mladi plejmejker, koji je dobio veliku minutažu, odigrao pred ovakvom publikom sasvim dobar meč. Dobićemo kvalitetnog domaćeg igrača”.

Legendarni Željko Obradović je čestitao svojim igračima pobjedu, ali i pohvalio suparnika.

„Počeli smo utakmicu u vrlo dobrom ritmu, igrali smo agresivno, a razlika između dva poluvremena je upravo u agresivnosti odbrane. I Mornar je u 2. poluvremenu neuporedivo bolje čitao stvari u našoj odbrani, zahvaljujući tome se vraćao u utakmicu. Čestitam mu na zaista dobroj igri, na svemu što je uradio večeras. I ono što je najvažnije - utakmica je bila izuzetno fer i zaista lijepa”.

Bonus video: