Mogu li „zmajčeki” da padnu u „Morači”?

SC Derbi večeras (19 časova) dočekuju Cedevita Olimpiju, koja je vezala 16 pobjeda od posljednjeg poraza baš u Podgorici od Budućnost Volija

6948 pregleda 0 komentar(a)
Kenan Kamenjaš na prvoj utakmici sa  Cedevita Olimpijom, Foto: Martin Metelko/Cedevita Olimpija
Kenan Kamenjaš na prvoj utakmici sa Cedevita Olimpijom, Foto: Martin Metelko/Cedevita Olimpija

Ako se ne računaju utakmice slovenačkog šampionata, u kojem igra sa praktično drugim timom, Cedevita Olimpija ima najdužu seriju pobjeda u evropskoj košarci. Niz je počeo od poraza u “Morači” od Budućnost Volija u derbiju 18. kola Admiralbet ABA lige (93:91), a mogao bi da se završi večeras (19 časova) na istom mjestu.

Teško je, ipak, očekivati da SC Derbi može da zaustavi kaznenu ekspediciju Jurice Golemca, koja je nanizala 16 pobjeda u ABA ligi, Evrokupu i Kupu Slovenije i sezonu koja je djelovala loše preokrenula i najavila velike stvari.

U prvom susretu, “studenti” su pružili dobar otpor, izgubili u Ljubljani 88:78, ali ih sada na drugoj strani terena čeka sasvim drugačija ekipa.

- Olimpija u drugom dijelu sezone kao da je drugi tim. Ne možemo da uporedimo prvu utakmicu koju smo odigrali dobro u Ljubljani, sa ovom. To je tim koji igra jednu od boljih košarki u regionu, možda čak i u Evropi. Odličan je u tranziciji, ima brzu igru, sa mnogo slobode i samopouzdanja - istakao je Andrej Žakelj, koji je Golemcu bio pomoćnik u Primorskoj.

Šansa za “studente” mogla bi da bude igra pod košem, gdje je najveći adut uporni i borbeni Kenan Kamenjaš.

- Očekuje nas teška utakmica, protiv ekipe koja je ne samo u ABA ligi, već i u Evropi, u najboljoj formi. O tome govori 16 pobjeda u nizu, a ovo nam je posljednji rival iz “velike četvorke” u posljednjih pet kola, nakon Parizana, Crvene zvezde i Budućnosti. Na nama je da pokažemo što veću energiju i želju i probamo da budemo ekipa koja će prekinut taj niz Ljubljančana - istakao je reprezentativac BiH.

Bonus video: