SC DERBI PRUŽIO JAK OTPOR CEDEVITA OLIMPIJI

Žakelj: Umor i prebrze odluke prelomili meč, teško se vratiti protiv ovako kvalitetne ekipe

„SC Derbi je igrao odličnu košarku, jako pametno. Krenuo je agresivno, nismo bili spremni za to. U 2. poluvremenu, kada smo digli intenzitet i energiju u odbrani, pokazao se kvalitet koji imamo i zasluženo smo pobijedili”, naglasio je trener Cedevita Olimpije Jurica Golemac

5318 pregleda 0 komentar(a)
Foto: KK SC Derbi
Foto: KK SC Derbi

U posljednjem meču u „Morači” ove sezone u Admiralbet ABA lige, SC Derbi nije bio daleko od novog čuda, kao što je bilo ono protiv Budućnost Volija.

„Studenti” su imali plus četiri u 32. minutu (71:67), ali je Cedevita Olimpija u ključnim trenucima pokazala kolika je razlika u kvalitetu i upisala 17. vezanu pobjedu.

„U 1. poluvremenu smo bili raspoloženi u napadu, u odbrani ne kako bih htio, ali smo kontrolisali utakmicu. U nastavku nam je šut malo stao, pogotovo u posljednjoj četvrtini, kada je došlo do umora i prebrzih odluka nekih igrača. Imali smo nekoliko izgubljenih lopti, a teško se vratiti protiv ovako kvalitetne ekipe. Ne možemo ništa da zamjerimo momcimo oko zalaganja, energije, a to je najbitnije”, rekao je Andrej Žakelj.

Za senzaciju je nedostajalo bolje izdanje dva Amerikanca - Erik Nil je imao problema sa faulovima, pa je igrao samo 17 i po minuta prije pete lične greške (zaustavio se na 12 poena i pet asistencija), dok je najbolji trojkaš u istoriji NCAA Flečer Megi iza linije 6,75 gađao 11-3.

„Megi je takav igrač. Ako mu krene, teško ga je zaustaviti, ako mu ne krene, uvede sebe u nervozu i pravi greške. Nije bio na nivou na kojem želi. Nil je bio zbog faulova bio na klupi 10-15 minuta i kada je ušao želio je nešto da napravi, ali je ispalo kontra. Sve je bilo iz želje, ovo je lekcija i za nas i za njega”, naglasio je slovenački stručnjak na klupi debitanta u ABA ligi.

Jurica Golemac je priznao da je u jednom trenutku djelovalo da podgorički tim može da prekine seriju pobjeda njegove ekipe.

„Bojali smo se s pravom ovog meča. Čestitao sam igračima, jer su opet izvukli posljednje atome energije. SC Derbi je igrao odličnu košarku, jako pametno. Krenuo je agresivno, nismo bili spremni za to, bili smo previše mekani. U 2. poluvremenu, kada smo digli intenzitet i energiju u odbrani, pokazao se kvalitet koji imamo i zasluženo smo pobijedili”, naglasio je trener Cedevita Olimpije.