Podgorica slavila na Cetinju i napravila veliki korak ka ABA2, Lovćen ostao bez šanse za plasman u regionalno takmičenje

Podgorica vodila 22 razlike, ubacila 58 poena u prvom poluvremenu, ali se Lovćen vratio, preokrenuo, ali nije uspio da dođe do značajne pobjede

3342 pregleda 1 komentar(a)
Marko Perović i Nikola Mišković na utakmici u okviru NLB ABA2 lige u "balonu" u Sarajevu, Foto: ABA League j.t.d/Dragana Stjepanović
Marko Perović i Nikola Mišković na utakmici u okviru NLB ABA2 lige u "balonu" u Sarajevu, Foto: ABA League j.t.d/Dragana Stjepanović

U Prvoj crnogorskoj košarkaškoj ligi vodi se velika borba za plasman u NLB ABA2 ligu, a nakon večerašnje pobjede Podgorice protiv Lovćena na Cetinju (92:88) u 16. kolu situacija je malo jasnija - tim Nebojše Bogavca je napravio veliki korak ka regionalnom takmičenju, dok je Lovćen ostao bez šanse da zauzme poziciju koja vodi u ABA2 ligu.

Podgorica je poslije večerašnje utakmice na skoru 11-5, dok je Lovćen na 9-7. Do kraja će obje ekipe odigrati po dva meča, ali susret Lovćena i SC Derbija u posljednjem kolu nema rezultatski značaj, budući da se učinak na utakmicama protiv "studenata" u ligi ne računa. Cetinjani u sljedećem kolu gostuju Primorju.

Podgorica do kraja regularnog dijela dočekuje Sutjesku i gostuje Danilovgradu. Upravo Sutjeska, ali i Jedinstvo takođe konkurišu za plasman u ABA2, a sjutra (18) će u Nikšiću odigrati veoma značajan meč.

Takođe bitno je spomenuti da i Sutjeska (10-5) i Jedinstvo (9-6) imaju bolji međusobni skor od Lovćena. Nikšićani su oba puta savladali ekipu Petra Jovanovića, dok je Jedinstvo na Cetinju izgubilo šest razlike, a u Bijelom Polju slavilo devet.

Kada je riječ o večerašnjoj utakmici na Cetinju, Podgorica je odigrala sjajno prvo poluvrijeme, u jednom momentu imala 22 poena viška, a za 20 minuta postigla 58 poena.

Ipak, Lovćen se vratio u trećoj četvrtini, taj period dobio 30:13, a onda u četvrtoj četvrtini i poveo kada je Marko Perović pogodio za 75:74.

Do kraja je bilo veoma neizvjesno, ekipe su se smjenjivale u vođstvu, a onda je u finišu Podgorica krenula u napad i, 19 sekundi do kraja, Nikola Mišković je pogodio za 90:88.

Lovćen je krenuo u posljednji napad, Andreja Stevanović izgubio loptu, a Nikola Korać postavio konačan rezultat.

Najefikasniji kod Podgorice bio je Korać sa 19 poena uz sedam asistencija. Aleksandar Langović je dodao 18 poena uz devet skokova, dok je Ismet Sejfić upisao 13 poena, 12 skokova i sedam asistencija.

Kod Lovćena 26 poena i pet skokova Marka Perovića, 15 poena ubacio je Vuk Bojanić.

Bonus video: