Budućnost Voli gostuje Andori u osmini finala

Cedevita Olimpija je slavila u Patri 88:67, upisala 18. uzastopni trijumf i osvojila 3. mjesto u grupi B, a Podgoričane pomjerila na 5. mjesto

13221 pregleda 2 komentar(a)
Savladali Promiteas i spriječili Budućnost da se domogne 4. mjesta: košarkaši Cedevita Olimpije na večerašnjem meču, Foto: twitter.com/KKCedOL
Savladali Promiteas i spriječili Budućnost da se domogne 4. mjesta: košarkaši Cedevita Olimpije na večerašnjem meču, Foto: twitter.com/KKCedOL
Ažurirano: 06.04.2022. 22:38h

U osmini finala Evrokupa, košarkaši Budućnost Volija gostovaće Andori.

To je rasplet posljednjeg kola u grupama A i B, koji je poslao Podgoričane na megdan timu koji se bori za opstanak u ACB ligi.

Posljednja šansa da „plavi” na startu nokaut faze igraju u „Morači” je propala oko 20 časova, jer Promiteas nije imao ni snage, ni znanja, ni kvaliteta da zaustavi ekipu koja je u najdužoj seriji pobjeda u Evropi.

Cedevita Olimpija je slavila u Patri 88:67, upisala 18. uzastopni trijumf i osvojila 3. mjesto u grupi B, a šampiona Crne Gore pomjerila na peto.

Tada se znalo da će tim Aleksandra Džikića na startu doigravanja, koje se cijelo igra na po jedan meč, gostovati četvrtoplasiranom timu grupe A.

Za tu poziciju se kandidovala Andora, koja je u uzbudljivom meču savladala Šljonsk u Vroclavu (95:91).

Timu iz mikro-države na Pirinejskom poluostrvu je tada bila potrebna pobjeda Metropolitena nad Litkabelisom, jer bi u suprotnom završio na 5. mjestu grupe A i gostovao Virtusu.

Francuzi su slavili 76:69 i obezbijedili 3. mjesto, a Litvance poslali u Bolonju, u nemoguću misiju u duelu sa prvim favoritom takmičenja.

Bonus video: