Budućnost u Železniku želi da kapariše treće mjesto

"Plavi" gostuju FMP-u u odloženom meču 14. kola

3204 pregleda 0 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli
Foto: KK Budućnost Voli

Budućnost Voli tri dana nakon gostovanja Bursi u posljednjem kolu regularnog dijela Evrokupa ima još jedan komplikovan zadatak - ide na megdan FMP-u u odloženom meču 14. kola ABA lige.

"Plavi" se bore za treće mjesto pred plej-of regionalnog takmičenja, od ishoda sjutrašnjeg duela (17 sati) mnogo toga i zavisi kada se gleda tabela.

Budućnost, naime, uz meč manje od Cedevita Olimpije ima i poraz manje (16-6 u odnosu na 16-7), ali je i bolja u međusobnom skoru od slovenačke ekipe.

Ako savlada FMP tim Aleksandra Džikića je na dobrom putu da osiguran poziciju broj tri, a nakon ovog meča, treba da odigra još tri - protiv Borca i Crvene zvezde u "Morači", te Splita u gostima.

I Budućnost i FMP su sigurni učesnici doigravanja, pitanje je samo s koje pozicije, vrlo je moguće da se sastanu i u četvrtfinalu ABA lige (dvije prvoplasirane idu direktno u polufinale).

"Umjesto u januaru, zbog situacije sa kovidom, tek sada igramo meč u Železniku. Međutim, to ne mijenja značaj ovog susreta, jer direktno utiče na to ko se sa kime susrijeće u plej-ofu. Domaćin spada u grupu timova koji igraju jedanput sedmično i imao je vremena da se pripremi za nas. FMP igra sa puno energije i ambicija, i to moramo da poštujemo. Naš sastav neće biti poznat do pred samu utakmicu, s obzirom na to da imamo nekoliko igrača čiji je nastup upitan", rekao je Džikić.

Marko Jagodić Kuridža je jedan od onih koji povredom Vilija Rida dobio "dodatne obaveze" kada je u pitanju unutrašnja igra.

"Iza nas su dva trijumfa (Krka i Bursa) i čini mi se da smo podigli samopouzdanje, kao i da smo odigrali dva veoma dobra meča. U Bursi je bilo teško, jer je domaćin bio prilično raspoložen i raspucan, ali smo bili smireni", istakao je Jagodić Kuridža i nastavio:

"Duel sa FMP-om je za nas mnogo važan u borbi za treće mjesto u regionalnom takmičenju. Iako smo umorni s obzirom na to da smo na putu već sedam dana, to ne smije da bude alibi i moramo da se skupimo. FMP se vratio na pobjednički kolosjek nakon nekoliko slabijih utakmica i sigurno da će biti veoma motivisan da stigne do petog vezanog trijumfa. Ostalo je još nekoliko utakmica do početka plej-ofa oba takmičenja i sada je trenutak da vratimo formu sa početka sezone", kazao je srpski reprezentativac.

Osvrnuo se Jagodić Kuridža i na narednog rivala u Evrokupu - u osmini finala će Budućnost igrati u gostima protiv Andore.

"Andora mnogo bolje igra u Evrokupu nego u domaćem šampionatu. To je tim koji uzima dosta šuteva za tri poena i jedan je od boljih kada su asistencije u pitanju", zaključio je Jagodić Kuridža.

Bonus video: