Peri i Radebau dobijaju crnogorski pasoš?

Kendrik Peri (29) je nedavno došao u Budućnost iz Panatinaikosa, pet godina mlađi Džona Radebau nosi dres njemačkog Ludvigsburga

19918 pregleda 29 reakcija 17 komentar(a)
Džona Radebau igra za njemački Ludvigsburg, Foto: FIBA
Džona Radebau igra za njemački Ludvigsburg, Foto: FIBA

Košarkaš Budućnost Volija, Amerikanac Kendrik Peri, kao i plejmejker njemačkog Ludvigsburga Džona Radebau trebalo bi uskoro da dobiju crnogorske pasoše, saznaju "Vijesti".

Poziciju naturalizovanog košarakaša u crnogorskoj reprezentaciji trenutno pokriva Džastin Kobs, ali kako će na ljeto najvjerovatnije napustiti Budućnost Voli, čelnici KSCG žele da obezbijede njegovog nasljednika.

Pravilo FIBE kaže da reprezentacija ne smije da ima više od jednog naturalizovanog igrača, ali može da ih više registruje.

Kendrik Peri
Kendrik Perifoto: KK Budućnost Voli

I Peri i Radebau bi bili u konkurenciji, a prednost bi trebalo da dobije igrač koji u tom trenutku bude raspoloživ i zdrav.

Poznato je da Fibina takmičenja, poput utakmica reprezentacija, često preskaču igrači koji nastupaju u Evroligi, jer se poklapaju termini.

Košarkašku reprezentaciju Crne Gore na jesen čeka nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Poziciju "naturalizovanog" Crnogorca do sada su u našoj reprezentaciji pokrivali Omar Kuk, Džavonte Grin, Tejlor Ročesti, Derik Nidam i sada Džastin Kobs.

Peri (29 godina) je nedavno došao u Budućnost iz Panatinaikosa, a prethodno je nastupao za Cedevita Olimpiju, francuski Metropoliten, Megu Bemax...

Džona Radebau je pet godina mlađi, ima 24 godine, a u Evropu je došao 2020, pravo sa američkog koledža.

Bonus video: