Bogdanović nije zaustavio Sanse, Dončić se igrao sa Portlandom

Aktuelni prvaci Milvoki Baksi na gostovanju su pobijedili Detroit Pistonse sa 131:101 osiguravši barem treće mjesto na Istoku, a mogu biti i drugi

4277 pregleda 0 komentar(a)
Luka Dončić, Foto: Reuters
Luka Dončić, Foto: Reuters

U derbiju Zapadne konferencije NBA lige Finiks je na gostovanju pobijedio Jutu sa 111:105, a kod domaćina je najefikasniji bio hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović koji je postigao 21 poen uz sedam skokova.

Sansi su ovom pobjedom potvrdili prvu poziciju na Zapadu, dok je Juta trenutno na petom mjestu uoči posljednje utakmice regularnog dijela sezone.

Domaći sastav je tokom utakmice imao 17 poena prednosti, ali gosti su sve nadoknadili sjajnom posljednjom četvrtinom koju su dobili sa 36:13.Juta je ove sezone izgubila čak 16 utakmica u kojima je imala dvocifreno vođstvo.

Kod Sansa najefikasniji je bio Devin Buker sa 33 poena, Kris Pol je dodao 16 i 16 asistencija, dok je Diandre Ejton upisao 19 poena i 10 skokova.

Dalas je razbio Portland čak sa 128:78, a Luka Dončić se poigravao sa gostima - 39 poena, za 29 minuta, uz 11 skokova i sedam asistencija.

Dalas je četvrti na Zapadu, u prvoj rundi plej-ofa igraće sa Denverom ili Jutom.

Aktuelni prvaci Milvoki Baksi na gostovanju su pobijedili Detroit Pistonse sa 131:101 osiguravši barem treće mjesto na Istoku, a mogu biti i drugi.

Baksi su silovito ušli u utakmicu i nakon prve četvrtine vodili sa sa 30:8. Prvake je do pobjede vukao Janis Adetokumbo sa 30 poena, 13 skokova i osam asistencija.

Bruk Lopes je dodao 17 poena, a Kris Midlton 15.

Bruklin Netsi su na krilima Kevina Durenta nadoknadili 17 poena zaostatka i pobijedili Klivlend 118:107.

Durant je upisao 36 poena uz pet skokova i pet asistencija. Kajri Irving je dodao 18 i osam asistencija, dok je Brus Braun zamalo upisao tripl-dabl sa 18 poena, 10 skokova i osam asistencija. Darijus Garland je postigao 31 koš za Kavse, dok su Lauri Markanen i Ivan Mobli dodali po 17.

Nakon sezone pune komplikacija, stvari su konačno jednostavne za Netse. Dobili su dvije utakmice kod kuće i ušli su u plej-in.

Netsi su ove sezone bili 21 utakmicu bez Durenta koji je imao problema s koljenom, te Irvinga koji nije vakcinisan pa nije igrao veći dio sezone. U februaru je ekipu napustio i Džejms Harden.

"To je sada prošlost. Sada samo kontrolišemo ono što možemo i pripremamo se za doigarvanje," kazao je Irving.

"Takva je bila priroda naše sezone", poručio je Durent.

Vodeća ekipa Istoka Majami je slavio protiv Atlante 113:109.

Majmi je i prije ove utakmice osigurao prvo mjesto na Istoku, a Houksi bi mogli biti njihovi suparnici u prvoj rundi doigravanja.

Bam Adebajo je predvodio pobjednički sastav sa 24 koša i šest skokova, a Džimi Batler je postigao 20. Tre Jang je upisao 35 poena za goste.

Bonus video: