"Partizan se nije uklapao u ideju - jedan vođa, jedna država, jedan klub"

"Smatrano je da je za građenje Crvene zvezde potrebno da se sruši Partizan. Ne bih se vraćao na neke činjenice koje je teško dokazati, ali prosto procijenilo se da je Zvezda simbol srpstva, da Partizan kao Jugoslovensko sportsko društvo nije nešto što je bila ideja - jedan vođa, jedna država, jedan klub", rekao je Vujošević
135 pregleda 5 komentar(a)
Duško Vujošević, Foto: Abaliga.com
Duško Vujošević, Foto: Abaliga.com
Ažurirano: 19.10.2017. 10:52h

Duško Vujošević, nekadašnji trener Partizana, kazao je da mu klub duguje 370 hiljada eura, ali da klub dvije godine kasni sa isplatama.

"Kada je već došlo do razlaza, nije moglo ni da se sjedne i da se priča šta treba da se uradi sa dugovima koji su veliki i kako će to da se riješi. Potom se nisu javljali dve godine i na kraju im se ostvarila želja, jer sam morao da ih tužim BAT-u. To su pare koje su zarađene i nisam imao rezervnu poziciju. Nisam uzimao pare od transfera igrača niti na bilo koji drugi način", kazao je Vujošević za N1.

"Očigledno je majstorima beščašća i režiserima slučaja bila želja da tužim klub kako bi se valjda navijačima objasnilo koliko volim Partizan. Smiješna priča. Ja volim Partizan i danas, ne te ljude koji su tamo. Volim taj pokret, tu neku ideju", rekao je Vujošević.

On je rekao da je smijenjen jer je "reagovao na situaciju u kojoj se našao klub i njegov direktan rival u Beogradu od momenta kad je ova vlast došla na čelo države".

"U Humskoj su bili ucijenjeni da moraju da me otjeraju ukoliko žele da dobiju neki minimum. Oni su to uradili i na vrlo ružan način su pokušali da me ne isplate, jer sam ja uvijek bio neko ko se nije naplaćivao, ko je uvijek ostavljao da se prvo podmire igrači čekajući da dođe momenat za mene", istakao je Vujošević.

On je naglasio da je jasna strategija na državnom nivou kada je riječ o klupskoj košarci u Srbiji

"Smatrano je da je za građenje Crvene zvezde potrebno da se sruši Partizan. Ne bih se vraćao na neke činjenice koje je teško dokazati, ali prosto procijenilo se da je Zvezda simbol srpstva, da Partizan kao Jugoslovensko sportsko društvo nije nešto što je bila ideja - jedan vođa, jedna država, jedan klub. Partizan je sveden na efemerni projekat koji treba tu da bude kao neka ikebana velikom konkurentskom klubu iz istog grada. Obezbeđena je i uprava koja praktično sprovodi i drži na toj tihoj vatri Partizan na nivou funkcionisanja koji odgovara tom viđenju stvari. Pričao sam prije pet, šest godina šta se dešava. Nije mi drago što sam ispao vidovit, ali tako je bilo", zaključio je Vujošević.

Bonus video: