Sada je i zvanično: Lejkersi se rastali sa Vogelom, Nurs prvi izbor za novog trenera

„Imam izuzetno poštovanje prema Frenku, na terenu i van njega. On je sjajan trener i dobar čovjek. Zauvijek ćemo mu biti zahvalni za njegov rad koji je uložio vodeći nas 2020. do titule NBA prvaka”, rekao je generalni menadžer Lejkersa Rob Pelinka

7493 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Ron Chenoy-USA TODAY Sports
Foto: Ron Chenoy-USA TODAY Sports

Ono što je rano jutros najavljeno, sada je i ozvaničeno - LA Lejkersi su otpustili Frenka Vogela.

Velikan NBA je procijenio da je trener koji je 2020. donio 17. šampionski prsten najveći krivac za očajnu sezonu, koju su „jezeraši” završili na 11. mjestu Zapadne konferencije.

U tri sezone na klupi velikana iz Grada anđela, Vogel je upisao 127 pobjeda i 98 poraza.

Povezani članci

11. April 2022.

Lejkersi smijenili trenera

„Imam izuzetno poštovanje prema Frenku, na terenu i van njega. On je sjajan trener i dobar čovjek. Zauvijek ćemo mu biti zahvalni za njegov rad koji je uložio vodeći nas 2020. do titule NBA prvaka”, rekao je generalni menadžer Lejkersa Rob Pelinka u službenom saopštenju, naglasivši da je „ovo bila izuzetno teška odluka, ali u ovom trenutku neophodna”.

Vogel je ranije vodio Indijana Pejserse (2010 - 2016), sa kojim je dva puta igra finale Istoka, kao i Orlando Medžik (2016 - 2018).

Prema pisanju uglednog „Atletika”, glavni kandidat za Vogelovog nasljednika na klupi Lejkersa je sadašnji trener Toronto Raptorsa Nik Nurs, koji je sa timom iz Kanade bio šampion 2019.

Nik Nurs
Nik Nursfoto: David Banks-USA TODAY Sports

Bonus video: