Džikić: Neke stvari sporije liježu nego što smo očekivali

„Ovakve utakmice su najteže, jer je ako pobijediš normalno, ako izgubiš - apokalipsa danas. Igrali smo nešto efikasnije u 2. poluvremenu, nije bilo neizvjesno na kraju, što je najvažnije”, rekao je Aleksandar Džikić nakon pobjede nad Borcem (97:73)

5305 pregleda 5 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli
Foto: KK Budućnost Voli

Iako je Budućnost Voli u finišu stigla do ubjedljive pobjede nad Borcem (97:73) i dva meča prije kraja obezbijedila 3. mjesto u Admiralbet ABA ligi, Aleksandar Džikić nije bio presrećan.

„Zadovoljan sam pobjedom, nezadovoljan nekim detaljima na kojima se stalno insistira. Prosto, sve liježe sporije nego što smo očekivali. Piše se pobjeda”, rekao je Džikić.

Srpski stručnjak je ponovio stav koji je rekao i u najavi meča.

„Ovakve utakmice su najteže, jer je ako pobijediš normalno, ako izgubiš - apokalipsa danas. Igrali smo nešto efikasnije u 2. poluvremenu, nije bilo neizvjesno na kraju, što je najvažnije. Prije nekoliko dana je trebalo tako da zatvorimo utakmicu sa FMP-om, a to nismo uradili”.

Podgoričani u subotu dočekuju Crvenu zvezdu u meču koji nema takmičarski značaj, a već u utorak gostuju Andori u osmini finala Evrokupa. I pored toga, neće biti kalkulacija, a i navijači su nakon meča uzvikivali „Hoćemo pobjedu, pobjedu u subotu”.

„Uvijek je prva sljedeća utakmica najbitnija. Spremaćemo se jednu po jednu, a protiv Zvezde ne možemo da odmorimo igrače, jer nas trenutno nema ni 10 na treningu”, poručio je Džikić.

Trener Borca Marko Marinović je zamjerio svojim igračima što su odustali u finišu, a pohvalio Đorđa M. Ćurčića, koji je šest dana prije 17. rođendana ubacio 13 poena.

„Igrali smo dvije i po četvrtine solidnu košarku, protiv jedne od najjačih ekipa u ABA ligi, a onda smo ispoljili neke naše slabosti. Odustali smo kada je rezultat počeo da raste, nismo uspjeli fizički da iznesemo meč. Opet smo imali problema u organizaciji napada, imali svega 12 asistencija naspram 28 Budućnosti, a to je boljka koju vučemo cijele sezone. Kada nam neko jače priđe, imamo probleme. Pogotovo u posljednjoj četvrtini nismo uspjeli da se adaptiramo“, rekao je Marinović.

Bonus video: