Osporavani as, Vestbruk: Nisam ja bio problem Lejkersa

Sa skorom 33-49 Lejkersi su osnovni dio sezone završili na 11. mjestu Zapada i na odmor otišli daleko prije nego su to očekivali oni sami, njihovi navijači, ali i cijela košarkaška javnost

2786 pregleda 2 komentar(a)
Vestbruk, Foto: USA TODAY Sports
Vestbruk, Foto: USA TODAY Sports

Osporavani Rasel Vestbruk ne smatra se odgovornim što su košarkaši Los Anđeles Lejkersa ove sezone potpuno podbacili u NBA ligi i ostali čak izvan kruga plej-ina Zapadne konferencije.

Sa skorom 33-49 Lejkersi su osnovni dio sezone završili na 11. mjestu Zapada i na odmor otišli daleko prije nego su to očekivali oni sami, njihovi navijači, ali i cijela košarkaška javnost.

„Mislim da ja nisam bio problem. Od trenutka kada sam došao u ovaj klub čini mi se da nikada nisam dobio pravu priliku, niti su pokušali da me iskoriste da na pravi način pomognem. Od početka sam u Lejkersima bio u središtu izmišljenih priča. Uvijek sam morao iznova da se dokazujem, a nije baš bilo razloga za to“, rekao je američkim novinarima Vestbruk.

Inače, o Vestbruku je nakon razočaravajuće sezone govorio i Lebron Džejms, apsolutno prva zvijezda kluba, koji je uglavnom hvalio svog saigrača.

„Uvijek sam volio Raselovu strast na parketu i njegov takmičarski naboj. Jednako ga zbog toga volim i sada kada dijelimo istu svlačionicu“, rekao je Lebron.

No, 33-godišnji Vestbruk očito kipti od nezadovoljstva pa je tako imao prigovore i na mnoge ostale adrese.

„Imao sam utisak da se stalno moram da se dokazujem treneru Vogelu. Ne znam iz kojih razloga. Jesmo li pričali o taktici Džejms, Dejvis i ja? Takvi razgovori nikada nisu bili vođeni“, rekao je košarkaš koji je dugi niz godina proveo u Oklahomi, a prije dolaska u Lejkerse još je nosio dres Hjustona i Vašingtona.

Bonus video: