Sutjeska traži iznenađenje protiv domaćina fajnl-ejta

Nikišćani danas (18 časova) u Skoplju sa MZT-om igraju četvrtfinale ABA2 lige

1251 pregleda 1 komentar(a)
Adi Zahiragić na ligaškoj utakmici sa MZT-om, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Adi Zahiragić na ligaškoj utakmici sa MZT-om, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Skoplje će od danas do nedjelje biti domaćin finalnog turnira NLB ABA2 lige, na kojem će se saznati ko ide direktno u elitni rang, a ko će u baraž sa Splitom.

Šansu traži osam ekipa, među njima i Sutjeska, koja će imati najteži zadatak - tim Darka Vujačića će se sudariti sa domaćinom i najboljim timom regularnog toka takmičenja, MZT-om.

Utakmica u dvorani “Jane Sandanski” počinje u 18 časova, a tim iz skopskog naselja Aerodrom imaće veliku podršku sa tribina i imperativ pobjede. Baš u tom opterećenju rivala Nikšićani i vide šansu.

”Rasterećeni i sa dosta samopouzdanja smo došli u Skoplje. Ali, imamo dosta zdravstvenih problema. Protiv Podgorice zbog stomačnih problema nisu mogli da nam pomognu Vladimir Tomašević i Jovan Vojinović, pod znakom pitanja su i za ovaj meč. Stefan Simić je povrijedio zglob protiv Podgorice, a Miloš Koprivica je dobio nezgodan udarac u predjelu rebara. Upitno je u kakvom ćemo sastavu izaći i koliko ćemo energetski moći da odgovorimo - rekao je Vujačić.

Sutjeska je u “balonu” u Banjaluci savladala MZT (56:55) u neizvjesnoj završnici. Makedonci su pola minuta prije kraja vodili 55:51, a onda je Jovan Vojinović preuzeo odgovornost, prvo pogodio za tri, onda za dva poena, donio pobjedu i izrastao u heroja tog meča.

- MZT je sa razlogom regularni dio sezone završio na prvom mjestu. U utakmicu ulazimo rasterećeno, ali vjerujemo u sebe. Pobijedili smo ga u regularnom dijelu, možemo i sada - naglasio je Vojinović.

Meč protiv MZT-a u dobroj formi dočekuje Adi Zahiragić.

- Domaćin ima najveće ambicije. Samim tim što je organizovao turnir, jasno je da želi da se vrate u ABA ligu. Domaći teren i navijači biće njihova najveća prednost, ali smo rasterećeni i imamo šanse. Strpljenje je ključ svega, a potrebno je 40 minuta da igramo jaku odbranu.

Bonus video: