Partizan proslavio jubilej, Obradović: Ništa ne bi bilo bez profesora Nikolića

Partizan je tada sve mečeve, osim četvrtfinalnog sa Knorom, kao domaćin igrao u Fuenlabradi, a onda je u Istanbulu savladao Huventud trojkom Aleksandra Đorđevića

6333 pregleda 1 komentar(a)
Foto: KK Partizan
Foto: KK Partizan

Košarkaški klub Partizan je donatorskom večerom u Beogradu obilježio veliki jubilej - 30 godina od osvajanja titule šampiona Evrope u Istanbulu.

"Crno-bijeli" su 16. aprila 1992. trojkom Aleksandra Đorđevića uz zvuk sirene u finalu Kupa šampiona savladali Huventud 71:70.

Partizan je tada sve mečeve, osim četvrtfinalnog sa Knorom, kao domaćin igrao u Fuenlabradi.

Željko Obradović, koji je sada na klupi Partizana, u šampionskoj sezoni je bio debitant.

"Sjećam se posebno ljudi njih kojih više nema. Nezaboravnog profesora Aca Nikolića - bio je nešto posebno, kao stručnjak i čovjek, nemjerljiva pomoć, ništa bez njega. Predsjednik Radojica Nikčević me je naučio ono što mi je kasnije bilo uobičajeno - da je moj teren i svlačionica, a da se ne miješam u politiku kluba", rekao je Obradović i dodao:

"Potom Dragiša Šarić. Predrag Danilović mi je priznao da je učio igrajući odbranu na njemu. Moj brat, kum Milenko Savović, sa kojim sam provodio više vremena nego sa porodicom, kao i sa Bogdanom Diklićem", istakao je Obradović.

"Imam želju da sadašnja ekipa duže ostane na okupu, a onda možda ostvarimo i snove koje nekad imam", kazao je popularni Žoc.

Bonus video: